ISW: Lipsa banilor și a resurselor umane îl va forța pe Putin să schimbe modul în care poartă războiul

Data publicării:
Cartuse mitraliera
Costurile războiului cresc pe zi ce trece. Foto: Profimedia

Lipsa banilor și a resurselor umane îl va forța pe Putin să schimbe modul în care poartă războiul, este de părere scrie Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), care spune că pe zi ce trece costurile financiare ale conflictului cresc, iar economia Rusiei dă semne de "supraîncălzire".

Problemele economice și lipsa resurselor umane l-ar putea forța pe liderul rus Vladimir Putin să ia decizii importante cu privire la modul în care să asigure resurse pentru războiul Rusiei sau să schimbe modul în care acesta este purtat pentru a păstra stabilitatea regimului său.

Costul menținerii războiului va crește pe măsură ce Rusia continuă să cheltuiască resurse umane și materiale la linia de contact, crede ISW. Resursele Rusiei sunt limitate, iar Putin nu poate ignora aceste costuri la nesfârșit. Economia rusă va ajunge la un punct de epuizare. Această prăbușire va avea un impact uriaș asupra societății ruse, ceea ce îl poate forța pe Putin să ia decizii importante cu privire la modul în care să furnizeze resurse pentru războiul Rusiei sau să schimbe modul în care acesta este purtat pentru a păstra stabilitatea regimului său.

Economia Rusiei și efortul de război sunt supuse unor presiuni din ce în ce mai mari, prezentând provocări din ce în ce mai serioase pentru președintele Vladimir Putin în ceea ce privește susținerea războiului pe termen lung.

Citește și

Rușii își vopsesc dronele în culorile Ucrainei, pentru a nu mai fi doborâte. Imagini rare cu aparate rusești vânate în aer

Job-urile rusești rivalizează acum cu salariile militarilor

Într-un raport din 27 octombrie, The Washington Post a afirmat că economia Rusiei se confruntă cu riscul „supraîncălzirii”, deoarece cheltuielile militare excesive au determinat creșterea economică într-un mod care obligă companiile să crească salariile pentru a rămâne competitive în raport cu soldele militare ridicate.

Șefa Băncii Centrale a Rusiei, Elvira Nabiullina, a avertizat în iulie 2024 că forța de muncă a țării și capacitățile sale de producție sunt „aproape epuizate”.

Washington Post a notat că întreprinderile private rusești se luptă să concureze cu salariile militarilor, fiind din ce în ce mai mult forțate să ofere salarii de câteva ori mai mari decât mediile tipice din industrie.

ISW a observat recent că autoritățile regionale au crescut brusc bonusurile unice de angajare pentru soldații contractuali pentru a menține ritmul de generare a forței de aproximativ 30.000 de soldați lunar. Acest lucru subliniază faptul că rezervele de forță de muncă ale Rusiei sunt limitate, în timp ce țara se confruntă cu costuri în creștere - atât financiare, cât și sociale - pentru refacerea forțelor pe linia de contact.

Putin consideră probabil că o altă mobilizare parțială sau o mobilizare generală este prea costisitoare din punct de vedere politic pentru regimul său. În consecință, el a apelat la strategii de criptomobilizare, care exercită o presiune din ce în ce mai mare asupra economiei de război a Rusiei.

Sosirea recentă a trupelor nord-coreene în Rusia, care ar fi fost desfășurate în zona de luptă din regiunea Kursk, subliniază și mai mult precaritatea întregului sistem al lui Putin de generare a forțelor militare.

De asemenea, autoritățile ruse folosesc organizațiile de cazaci pentru a militariza copiii ruși și pentru a construi rezerva de generare de forțe a Rusiei pe termen lung.

Citește și

Rusia va avea „pierderi deosebit de mari” în Ucraina, în octombrie, spune serviciul estonian de informații

De ce devin „sabotori” tinerii ruși. Moscova se confruntă cu un val de acte de sabotaj comise de minori


Editor : S.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Putin i-a cerut lui Elon Musk o favoare pentru prietenul Xi Jinping: imediat să blocheze...
Digi FM
Angelina Jolie, spectaculoasă la proiecția noului ei film, „Maria”, la AFI Fest. Fanii sunt de părere că...
Pro FM
Sabrina, solista piesei "Boys", din anii '80, poze în costum de baie la 56 de ani. Superbă și puternică, în...
Film Now
Dovadă de curaj. Salma Hayek a dezvăluit ce a făcut la începutul carierei pentru a primi roluri la Hollywood
Adevarul
„În afară de bani, ce naiba vă ține în București?” Ce reacții a stârnit mesajul unui român revoltat de...
Newsweek
Cum poți lua sute de lei în plus la pensie fără să fi muncit pentru ei? Care sunt codițiile?
Digi FM
Angelina Jolie, spectaculoasă la proiecția noului ei film, „Maria”, la AFI Fest. Fanii sunt de părere că...
Digi World
Fructele care pot îmbunătăţi starea de spirit şi alunga oboseala mentală
Digi Animal World
Momentul când două păsări se bat pe un pește. Imaginile surprinse în India au făcut înconjurul lumii
Film Now
Ce se află în spatele aspectului clar întinerit al lui Brad Pitt. Actorul ar fi investit 130.000 de dolari în...
UTV
(VIDEO) Anthony Hopkins ne arata miscarile sale de dans la 86 de ani: „Danseaza de parca nu te vede nimeni"