O echipă de cercetători adunaţi din toate colţurile lumii au reuşit să construiască ecranul de proiecţii perfect transparent. Conceptul nu este nou dar ceea ce au reuşit este de fapt un produs finit extrem de simplu. Orice suprafaţă de sticlă poate deveni ecran prin lipirea unui folii de plastic tratate cu nanoparticule care reflectă lumina.
Geamul rămâne transparent, întrucât nanoparticulele sunt invizibile pentru ochiul uman. Dar prin schimbarea spectrului în nanoparticule se pot genera culori. Deocamdată, albastru şi galben.
Ecranele transparente nu sunt ceva nou. Au mai apărut produse pe baza acestui concept. Companii precum Google s-au străduit să inventeze ecrane similare, iar ochelarii produşi de companie au la bază conceptul ecranului transparent. Însă companiile au venit cu tehnologii ineficiente, foarte scumpe şi complicate. Toate aceste neajunsuri sunt rezolvate de invenţia MIT.
Tehnologia s-ar putea dovedi revoluţionară în publicitate dar mai ales în industria auto - parbrizele maşinilor ar putea furniza informaţii şoferilor fără a le afecta câmpul vizual.
Proiectul este momentan doar în stadiul de concept dar ar putea deveni disponibil tocmai pentru că este uşor de realizat şi accesibil.