Marile parcuri din Bucureşti sunt pline de grupuri de prieteni sau cupluri care nu se mai plimbă pur şi simplu ci stau cu telefonul în mână şi prind pokemoni. Este jocul momentului şi a captivat zeci de mii de tineri din întreaga ţară.
În Parcul Expoziţiei din Iaşi, zeci de tineri au ieşit la vânătoare. Pe bănci, după copaci, lângă statui, sunt câteva din locurile unde cu telefoanele în mână, tinerii vânează pokemoni. Dragoş e unul dintre primii ieşeni care şi-au instalat aplicaţia.
„Ceea ce au vrut ei să promoveze a fost mişcarea, socializarea dintre oameni şi din câte se poate observa are foarte mare efect asupra multor oameni”, a spus Dragoș Bucur.
Reticenţi la început, rând pe rând, prietenii săi şi-au instalat jocul.
Jucătorii se strâng în anumite locuri unde folosesc ceea ce ei numesc „praf de ademenit pokemoni" pentru a prinde cât mai mulţi. Evenimente în astfel de locuri organizate pe Facebook strâng sute de oameni în parcurile din oraşele mari.
Ce este Pokemon Go?
„Pokémon Go”, prima incursiune a companiei japoneze Nintendo în domeniul jocurilor destinate dispozitivelor mobile, a generat o veritabilă frenezie pe plan mondial în rândul posesorilor de tablete şi smartphone-uri, bucurându-se, la doar câteva zile după lansare, de un succes fenomenal, relatează News.ro.
Jocul „Pokémon Go” utilizează GPS-ul şi ora afişată de telefonul mobil pentru a detecta locul şi momentul în care utilizatorii se află în joc şi generează personaje din jocul „Pokemon” care apar în jurul utilizatorilor (pe ecranul telefonului mobil), pentru ca aceştia să încerce să îi prindă.
Pe măsură ce utilizatorul se mişcă, mai multe tipuri de „Pokémoni” apar în jurul lui, în funcţie de locul şi momentul în care acesta se află. Jocul îi încurajează pe utilizatori să se deplaseze şi să călătorească în lumea reală pentru a prinde „Pokemonii” din joc. Aceasta combinaţie dintre un joc şi lumea reală cu care interacţionează este cunoscută sub numele de „realitate augmentată”.
În apropierea unui Pokémon, telefonul mobil primeşte o notificare şi camera foto a acestuia se declanşează, făcând să apară un monstru” în cadrul imaginii. Astfel, utilizatorul are posibilitatea de a-şi fotografia „captura” acolo unde a găsit-o.
Jocul „Pokémon Go” se desfăşoară într-un univers populat cu creaturi exotice şi puternice - acestea pot să semene cu şobolani, şerpi, dragoni, dinozauri, păsări, ouă, copaci şi chiar săbii. În acel univers, oamenii, denumiţi „antrenori”, călătoresc în jurul globului pentru a îmblânzi acele creaturi şi, într-o manieră care generează întrebări etice, le folosesc punându-le să lupte unele împotriva celorlalte.
Prima generaţie a jocului ”Pokémon” a început cu 151 de creaturi, însă, de atunci, catalogul acestora s-a extins la peste 720. În jocul ”Pokemon Go” doar cele 151 de creaturi originale sunt disponibile.
Citiți și: