10 idei pentru cadouri de Crăciun sub 50 de lei
Chiar dacă bugetul pe care îl aveţi alocat pentru cadouri în acest an nu depăşeşte 50 de lei, există surprinzător de multe device-uri simpatice pe care le puteţi dărui celor dragi.
O baterie portabilă
Pentru oricine are un smartphone, experienţa de a rămâne fără baterie la finalul zilei este fără îndoială destul de banală. Dar încărcătorul nu ajută întotdeauna pentru că există şi situaţii în care eşti în mişcare sau pleci într-o excursie iar accesul la o priză este un lux. Aşadar, o primă sugestie pentru lista noastră de cadouri de sărbători ar fi un acumulator extern pentru device-urile mobile. Acestea au multiple dimensiuni şi capacităţi însă cele mai ieftine pornesc de la 25-30 de lei.
Un USB personalizat
Tot la capitolul gadgeturi ieftine care combină utilitatea cu creativitatea, un stick USB personalizat nu este niciodată o idee proastă. Un stick USB de 16GB porneşte de la 14 lei şi, pe lângă faptul că există numeroase companii care le personalizează că brelocuri, brăţări, cercei sau linguriţe, personalizarea micuţului device poate fi un proiect interesant de weekend pentru oricine are puţină răbdare şi imaginaţie.
Un headset de realitate virtuală
Deşi pentru moment cea mai avansată tehnologie de realitate virtuală de pe piaţă încă este scumpă, asta nu înseamnă că nu există variante accesibile oricui. Cea mai la îndemână metodă este kit-ul Google Cardboard sau orice copie a sa. Acesta costă între 20 şi 40 de lei şi în combinaţie cu aproape orice smartphone îi oferă utilizatorului acces la o sumedenie de aplicaţii şi jocuri interesante.
Dacă în schimb va place mai degrabă să luaţi problema în propriile mâini şi nu vreţi să cumpăraţi un astfel de kit „de-a gata”, puteţi să construiţi chiar voi unul. Există numeroase tutoriale pe YouTube care va pot ajută să creaţi un headset de realitate virtuală complet unic. Nu aveţi nevoie decât de o pereche de lentile speciale 3D care costă în jur de 15-20 de lei, de un carton sau orice alt material preferaţi şi de puţină răbdare.
Un selfie stick
Selfie-urile au căpătat o reputaţie proastă pe parcursul timpului. Dar din când în când nimic nu este mai distractiv decât să faci o poaza de grup cu prietenii când sunteţi în vacanţă sau la o petrecere. Aşa că, lăsând preconcepţiile la o parte, un selfie stick poate fi un cadou atât util cât şi distractiv. În plus dacă sunteţi pasionaţi de video şi obsinuiti să filmaţi mult cu mobilul, un selfie stick este probabil cea mai ieftină metodă prin care să obţineţi o imagine stabilă dacă vreţi să filamați din mers sau să faceţi mişcări de cameră. Un selfie stick costă pleacă de la 20, dar poate ajunge şi la 200 de lei.
Mănuşi pentru touchscreen
Sezonul cadourilor se suprapune cu sezonul geros aşa că nimeni nu s-ar strâmba dacă ar găsi sub brad un upgrade călduros. O altă sugestie de cadou ar fi o pereche de mănuşi pentru touchscreen. Şi acesta este un cadou foarte personalizabil, care, dacă nu l-aţi încercat până acum, se demonstrează extrem de util în momentele în care trebuie să dai un telefon la minus 10 grade. Un accesoriu interesant pentru mănuşile dedicate touchscreen-urilor ar fi căciulile cu headset încorporat. Îţi tragi fesul pe cap şi poţi să vorbeşti la telefon prin bluetooth fără să îl mai scoţi din buzunar.
O lampa inedită
De multe ori cele mai drăguţe cadouri sunt cele pe care ajungem aproape pe nesimţite să le folosim în fiecare zi. Şi este cu atât mai încurajator când avem o grămadă de modele din care să alegem astfel încât să ne asigurăm că designul se potriveşte perfect cu persoană căreia o să îi dăruim device-ul. Aşadar, chiar dacă sună că o sugestie destul de generică, o lampă poate fi un cadou foarte reuşit.
Spre exemplu, pentru profesioniştii care îşi petrec mulţi timp lucrând în avion, sau tastând până târziu, o lampa USB pentru tastatură poate fi un cadou extrem de util chiar şi dacă vorbim despre un laptop cu backlit keyboard.
Majoritatea pasionaţilor de tehnologie au cel mai adesea şi o aplecare către jocuri video sau filme science fiction. Astfel este extrem de uşor să găsiţi Darth Vader-ul perfect sau lampa în formă de cub de minecraft care să le lumineze sărbătorile de iarnă.
O husă de telefon personalizată
Că să terminăm discuţia despre accesorii de mobil pe care este foarte plăcut să le găseşti sub brad, o ultima sugestie din acest capitol ar fi o husă de telefon personalizată. Din fericire personalizarea hăinuţelor pentru telefoanele noastre nu mai este doar o problema de culoare sau formă ci o parte a unei industrii complexe care produce „haine" pentru orice gusturi. Aşadar dacă aveţi un prieten montaniard care s-ar bucură de o husă cu o baterie externă şi durabilitate demnă de armata, sau dimpotrivă unul care îşi doreşte o varianta de husă aproape imvizibila, fiţi siguri că puteţi găsi accesoriul perfect pentru ei. În plus, dacă optaţi pentru o husă simplă de plastic sau material textil, o puteţi imprimă cu amintirea voastră preferată împreună sau de ce nu cu screenshot-ul perfect din noul film al lui George Lucas.
Un e-book
Pentru cei care apreciază timpul petrecut în linişte, o carte digitală este un cadou ideal. Ebooks.com, Booksonboard.com, bookdepository.com, fictionwise.com, Amazon Kindle Store, Project Guttenberg sau Google eBooks sunt doar câteva exemple dintre numeroasele magazine online de unde puteţi cumpăra cărţi în format digital numai bune de încărcat direct pe e-reader.
Un e-book este în general de cel puţin trei ori mai ieftin decât varianta tipărită a aceleaşi cărţi. Iar pe lângă asta, funcţiile extrem de utile de dicţionar, online search sau notiţe pe care le include aproape orice e-reader din ziua de azi fac lectura mult mai uşoară şi mai fluidă.
Un abonament pe o platformă de streaming video
Poate prietenii voștri nu sunt atât de pasionaţi de lectură însă cu siguranţă iubesc să se uite la filme sau seriale. Pentru ei puteţi pune sub brad un abonament la una dintre multiplele platforme de streaming online de pe internet.
Iar dacă variantele mai mainstream precum Netflix, Amazon sau DigiPlay nu îi vor încânta pe iubitorii mai „serioşi” ai cinematografiei, există numeroase site-uri dedicate cinefililor care includ filme şi seriale atât de obscure încât nu le găsiţi nici pe site-urile de torrenți.
Aşadar, aveți: Mubi, Fandor, Acorn TV, Vudu, Sundance Now Doc Club, Yaveo, Spuul sau Crunchyroll. Asta ar fi cea mai de bază listă pe care puteţi găsi orice de la seriale TV din numeroase ţări ale lumii, până la site-uri dedicate special anime-urilor, filmelor indie, filmelor de bollywood sau telenovelelor. Şi abonamentul la fiecare este în jur de 5 euro pe lună.
Un joc de mobil
Bineînţeles lista noastră de astăzi nu ar fi fost completă fără jucăria ideală pe care să o găseşti în Ghete, sau sub brad sau de fapt mai bine spus în magazinul de aplicaţii. Iată aşadar trei jocuri de mobil pe care le puteţi face cadou celor dragi de sărbători.
Mini Metro, 4,99 euro
Mini Metro este un exemplu perfect că orice lucru de coşmar, cum ar fi spre exemplu transportul public, poate fi transformat cu puţină creativitate într-un joc de succes. Mini Metro a fost lansat pentru prima dată în 2014 ca un joc de PC însă destinul sau era fără îndoială să ajungă pe mobil. Jocul este un puzzle simpatic în care poţi construi linii de metrou în unele dintre cele mai mari oraşe ale lumii. Oraşele se dezvoltă diferit în fiecare joc şi există multe upgrade-uri şi moduri de joc pe care le puteţi încerca. Însă, mai departe de gameplay-ul distractiv şi ideea simpatică din spate, jocul are un design extrem de inteligent şi frumos. Per total Mini Metro este un mod foarte drăguţ de a-ţi petrece câteva ore în poziţia de Dumnezeu al traficului în oraşe precum New York sau Londra.
Neon Chrome, 4,99 euro
Pentru fanii genului roguelike, jocul Neon Chrome este o apariţie grozavă în magazinul de aplicaţii. În Neon Chrome te lupţi cu un Overseer care conduce o clădire uriaşă. Tu eşti un hacker, de fapt poţi alege între trei caractere diferite care controlează diferite abilităţi şi se lupta cu anti eroul. Jocul are 5 capitole, fiecare cu câteva nivele şi dacă mori trebuie să începi de la începutul ultimului capitol.
Gameplay-ul este foarte tactic şi că în orice roguelike găseşti tot felul de upgrade-uri cibernetice pe care însă le pierzi dacă mori. Jocul este foarte bine optimizat pentru platformele mobile şi este posibil unul dintre cele mai distractive, şi mai puţin frustrante action rogulikes de pe piaţă.
Bug Butcher, 3,99 euro
Bug Butcher este un joc colorat şi viu care pare a fi un desen animat bine scris şi amuzant. Jocul are 30 de nivele care te poartă în rolul unui micuţ om din spaţiu care trebuie să se lupte cu tot felul de insecte uriaşe pe care să le împuşte.
Principiul de joc este simplu şi familiar dacă v-aţi mai jucat Bubble Trouble sau Super Crate Box. Insectele care sunt de fapt nişte bile stilizate, sar deasupra capului tău şi tu trebuie să le împuşti. De fiecare dată când tragi într-o bilă ea se sparge în jumătate şi acum ai două bile mai mici. Treci nivelul atunci când rămâi fără "insecte" pe planşă.
Ce este încântător la acest score based action game este faptul că nu trebuie să aştepţi să creşti în nivel pentru a strânge upgrade-uri şi a deveni mai puternic ci colectezi modificatoare de armă şi bănuţi pentru upgrade-uri încă de la început. Bug Butcher este un joc distractiv şi foarte „rejucabil”, care deşi reprezintă o provocare motorie nu este frustrant sau repetitiv.
- Etichete:
- cadouri personalizate
- cadouri de craciun
- cadouri ieftine de craciun
- cadouri de craciun tehnologie
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News