Burgerul imposibil a fost inventat. Acceptat și de carnivori, și de vegetarieni
Data actualizării: Data publicării:
O companie din California a inventat burgerii cu gust şi aspect de carne, care nu conţin nici măcar o urmă de celule animale sau sânge! Dar carnivorii nu vor simţi nicio diferenţă, spun inventatorii.
(„Jurnalul de Științe”, prezentat de Teodora Băloi, poate fi urmărit în fiecare vineri, de la ora 19:00, pe Digi World)
Inginerii startup-ului american Impossible Foods vorbesc despre proiect deja de câţiva ani. Acum însă au anunţat că vor crea o fabrică în care să producă 500 de tone lunar de carne falsă, adică suficient pentru patru milioane de burgeri.
Dar ce vor conţine burgerii lor de-i vor face pe carnivori să creadă că mănâncă, de fapt, carne?
Proteine din grâu şi cartofi, ulei de cocos, aditivi alimentari şi hem. Adică acea moleculă din compoziţia hemoglobinei care îi dă culoarea roşie şi gustul metalic. Practic, chiftelele vor avea miros şi gust asemănător, ba chiar vor sângera precum carnea adevărată.
Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media