ChatGPT va fi capabil în curând să memoreze informaţii şi date despre utilizatorii săi. Funcţia este testată iniţial în cadrul unui grup restrâns, transmite DPA, preluată de Agerpres.
Spre exemplu, software-ul ar putea reţine faptul că utilizatorul are o fiică iubitoare de meduze, sau formatul în care preferă să primească rezumatele şedinţelor de la muncă, a explicat marţi compania dezvoltatoare OpenAI.
În cazul în care utilizatorul îi solicită chatbot-ului Chat GPT să conceapă o felicitare pentru ziua de naştere a fetei sale, imaginea ar putea include o meduză cu un coif de petrecere.
Pentru ca ChatGPT să memoreze în viitor informaţii despre utilizatori, aceştia din urmă trebuie să-i solicite acest lucru chatbot-ului prima dată când execută această funcţie.
De asemenea, utilizatorul poate întreba software-ul ce informaţii cunoaşte despre el, putând să şteargă ulterior toate sau unele detalii.
Funcţia de memorare este menită să facă chatbot-ul mai util. Chat-uri temporare sunt disponibile pentru conversaţii nepersonalizate. Informaţiile din aceste chat-uri nu sunt utilizate pentru antrenarea ulterioară a software-ului.
Aşa-numita memorie va fi activată în mod implicit, iar cei care nu doresc să o folosească vor trebui să o dezactiveze manual. Cei care o preferă, vor putea fie să lase chatbot-ul să înveţe tot ce poate despre ei, fie să aleagă a fi păstrate doar anumite informaţii, potrivit News.ro.
Alături de ChatGPT, vor căpăta memorie toţi chatboţii personalizaţi care sunt disponibili în magazinul oficial operat de OpenAI.
ChatGPT este chatbot-ul bazat pe inteligenţă artificială care a atras multă atenţie faţă de aceasta în urmă cu un an.
Chatboții bazați pe inteligenţa artificială, precum ChatGPT, sunt antrenați cu ajutorul unor cantităţi uriaşe de informaţii şi pot formula texte la nivelul lingvistic al unui om. Principiul din spatele acestei capacităţi este acela că ei estimează cuvânt cu cuvânt modul în care ar trebui să continue o propoziţie. Cu toate acestea, se poate întâmpla să dea răspunsuri complet greşite, chiar dacă le-au fost livrate doar informaţii corecte din punct de vedere faptic.
Editor : M.I.