VIDEO Ciclonul islandez a lovit cu putere pe litoral, unde furtuna a produs inundații. A fost emis mesaj RO-Alert

Data actualizării: Data publicării:
inundatii
Ciclonul islandez a lovit cu putere pe litoral, unde a fost rupere de nori. Foto: Captură video

Ciclonul islandez a lovit cu putere pe litoral, unde a fost rupere de nori. Mai multe străzi au fost inundate, iar autoritățile au trimis și un mesaj Ro-Alert în zonele afectate. Apa a intrat și în subsolurile unor blocuri.

ACTUALIZARE 10.40 Străzi şi gospodării din mai multe localităţi din judeţul Constanţa au fost inundate în urma ploii torenţiale de miercuri dimineaţa, iar pompierii au fost solicitaţi să intervină. De asemenea, mijloacele de transport în comun înregistrează întârzieri din cauza ploii şi a apei de pe străzi, potrivit News.ro. Totodată, Regia de Apă a primit zeci de sesizări, cele mai multe din municipiul Constanţa, după ce mai multe străzi şi bulevarde au fost inundate.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea au anunţat că pompierii au fost sesizaţi despre producerea mai multor inundaţii în urma ploii torenţiale. Astfel, au fost inundate un subsol în Eforie Sud şi un altul în Eforie Nord, o stradă şi o casă din Agigea. De asemenea, pompierii au fost chemaţi şi pentru inundaţii produse pe o stradă din Techirghiol, una din Mangalia, alta din Mamaia Nord, la o curte din Moşneni şi la parterul şi etajul 1 al unei clădiri din municipiul Constanţa unde îşi desfăşoară activitatea Direcţia Agricolă.

De asemenea, o canalizare din Eforie Sud şi alta din Mamaia Sat au fost inundate. 

Din cauza ploii torenţiale circulaţia rutieră pe mai multe străzi din municipiul Constanţa s-a desfăşurat cu dificultate din cauza apei de pe carosabil.

Reprezentanţii Regiei de Apă au primit peste 50 de reclamaţii în urma ploii torenţiale. Cele mai multe, 21, au venit din municipiul Constanţa din zonele: Coiciu – străzile Crinului şi Steagului, Delfinariu – Chiliei, bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, Peninsulară – strada Sulmona, bulevardul Ferdinand şi zona Pavilionului Expoziţional – bulevardul Mamaia.

La nivelul judeţului, 11 sesizări au fost primite din municipiul Mangalia şi staţiuni. La dispeceratul societăţii au mai ajuns reclamaţii şi din Agigea, Techirghiol, Cumpăna, Eforie Sud, Eforie Nord, Tuzla şi Costineşti.

De asemenea, din cauza rafalelor de vânt, au fost înregistrate căderi de tensiune la sursele Cotu Văii şi Comana, motiv pentru care furnizarea apei potabile este întreruptă în localităţile Cotu Văii, Negru Vodă şi Comana.

Reprezentanţii companiei de transport public în comun au anunţat că sunt întârzieri pe toate liniile din municipiul Constanţa.

”Din cauza ploii şi a cantităţii de apă acumulate pe şosele, toate liniile CT BUS înregistrează întârzieri. Le recomandăm călătorilor să aloce un interval de timp mai mare pentru călătoriile cu transportul în comun”, au afirmat reprezentanţii CT BUS.

De asemenea, în zona Fantasio, pentru o perioadă de câteva minute, autobuzele liniei 43M au circulat deviat din cauza apei acumulate pe carosabil pe bulevardul Ferdinand. 

ACTUALIZARE 9.50  Tot Sud-Vestul țării se află sub cod de vreme rea, însă în Constanța furtunile și-au făcut deja apariția. În mai multe localități din județul Constanța, mai multe străzi au fost inundate, în Agigea, în Eforie Nord, în Mangalia, în Techirghiol.

Meteorologii au emis, miercuri, o avertizare cod galben de precipitaţoii, valabil până la ora 23.00, în Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei, jumătatea de sud a Moldovei, estul şi sud-estul Transilvaniei şi nord-estul Olteniei.

Știre inițială: Locuitorii din Constanţa au primit, miercuri dimineaţa, un mesaj RO-Alert prin care sunt avertizaţi de producerea unor ploi torenţiale şi sunt sfătuiţi să evite deplasările.

”Avertizare meteo de averse torenţiale care vor cumula 25-40 l/mp, descărcări electrice, grindină. Perioada de manifestare 11.09.2024, între orele 08.15 – 09.03. Evitaţi deplasările şi luaţi măsuri de adăpostire şi autoprotecţie”, se arată în mesajul RO-Alert, potrivit News.ro.

Cod portocaliu de furtună în localităţi din judeţul Constanţa

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri dimineaţa, avertizări nowcasting Cod portocaliu de furtună, valabile în localităţi din judeţul Constanţa. Potrivit meteorologilor, până în jurul orei 9:00, în judeţul Constanta, respectiv în localităţile: Constanţa, Năvodari, Ovidiu, Murfatlar, Eforie, Cumpăna, Valu lui Traian, Techirghiol, Lumina, Topraisar, Agigea, Castelu, Poarta Albă, Bărăganu, se vor semnala averse torenţiale care vor acumula 25 - 40 litri/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului şi grindină.

Fenomene similare vor fi şi în localităţile: Eforie, Cobadin, Tuzla, Topraisar, 23 August, Limanu, Chirnogeni, Albeşti, Ciocârlia, Amzacea, Pecineaga, Mereni, Costineşti, Comana şi Mangalia.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
A murit unul dintre cei mai respectați jurnaliști și corespondenți de război din România. Dumnezeul să-l ierte
Digi FM
Portofoliu ambiguu pentru România în Comisia Europeană. Explicația numirii Roxana Mînzatu
Pro FM
Dezvăluiri despre Dave Grohl, care și-a înșelat soția și a avut un copil: „Obiceiul de a flirta cu alte femei...
Film Now
Par mai degrabă surori. Julianne Moore și fiica ei, mic dejun pe străzile din NYC. Liv, mult mai înaltă decât...
Adevarul
Sute de spărgători, dealeri de droguri și criminali, eliberați pe străzile din Marea Britanie. Reacțiile...
Newsweek
Pensie mai mare în România decât în Ungaria. Amănuntul semnificativ care schimbă tot
Digi FM
Poveste emoționantă la Spitalul Județean Botoșani. Un bărbat salvat la naștere cu sticle de apă caldă a donat...
Digi World
Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc...
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
Problema asociată bătrâneții, cu care s-a confruntat Kelly din Beverly Hills. Neputința de a-și duce viața...
UTV
Lora si Ionut Ghenu se pregatesc de nunta. Artista a dezvaluit de ce superstitie va tine cont in ziua nuntii...