Pompierii ruși acționează pentru a ține sub control mai multe focare. Deși focul e departe de zone locuite, autoritățile monitorizează atent direcția coloanelor uriașe de fum degajate de incendii.
Potrivit activiștilor de mediu, în fiecare an se pot produce până la 27.000 de incendii de vegetație, din cauza secetei și a caniculei.
Rusia se confruntă cu un val de căldură. Temperatura în Moscova a ajuns la 34,7% grade Celsius săptămâna aceasta, fiind egalat un record vechi de 120 de ani, a anunţat serviciul rus de meteorologie. Potrivit meteorologilor, fenomenul reprezintă unul dintre efectele generate de schimbările climatice.
Potrivit multor oameni de ştiinţă, Rusia - în special Siberia şi Arctica - se numără printre cele mai expuse zone din lume în faţa schimbărilor climatice.
Rusia a înregistrat în ultimii ani mai multe recorduri de căldură, precum şi incendii uriaşe şi neobişnuite.
În iunie 2020, Rusia a raportat dincolo de cercul arctic o temperatură de 38 de grade Celsius la Verhoiansk, cea mai mare valoare înregistrată vreodată de la începutul măsurătorilor meteorologice ruseşti în acea regiune.