VIDEO Sunetele care s-au auzit în zona de căutare a submersibilului dispărut în timp ce cobora spre epava Titanicului

Data actualizării: Data publicării:
submersibilul titan
Co-fondatorul companiei OceanGate, cea care a construit submersibilul Titan, în care cinci pasageri au murit, anunță acum o nouă excursie FOTO: Profimedia Images

O aeronavă canadiană „a detectat sunete subacvatice în zona de căutare” a submersibilului Titan, dispărut în timp ce ducea oameni de afaceri și exploratori la epava Titanicului. Site-ul Al Jazeera a publicat o înregistrare a acestor sunete.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Garda de Coastă a confirmat că au fost auzite mai multe zgomote subacvatice, dar nu este clar dacă acestea provin de la submersibil.

Potrivit CNN, ar fi vorba despre zgomote regulate, „ca niște bătăi”.

Experții și echipamentele care le-au studiat au indicat „că zgomotul este potențial generat” de ocupanții submarinului și, ca urmare, vehiculele de căutare operate de la distanță au fost trimise în acea direcție. „Am găsit semnături de zgomot și lucrăm la analiza acestora”, a spus contraamiralul John Mauger de la Garda de Coastă a SUA.

„Datele de la aeronava canadiană P-3 au fost trimise experților noștri din Marina SUA pentru analize suplimentare, care vor fi luate în considerare în planurile de căutare” a submersibilului, a precizat Garda de Coastă.

Oficialii americani nu au precizat despre ce sunete este vorba, dar revista Rolling Stone, care citează comunicări interne ale guvernului SUA, a relatat că este vorba despre „sunete ca niște bătăi, la fiecare 30 de minute”.

„Patru ore mai târziu a fost instalat un sonar în plus și zgomotele încă se auzeau”, potrivit revistei, care cita un e-mail intern trimis oficialilor Departamentului de Securitate Internă al SUA.

Submersibilul Titan, operat de OceanGate Expeditions, poate rămâne sub apă timp de 96 de ore. Cele 5 persoane aflate la bord ar mai avea oxigen până joi la prânz. Submersibilul era folosit pentru a explora epava Titanicului, aflată la 3.800 de metri adâncime.

„Ne-am prioritizat eforturile atât pentru căutarea la suprafață, cât și la adâncime”, a spus Mauger. El a adăugat că operațiunea de căutare va continua „atâta timp cât va exista o șansă de supraviețuire”.

Printre cei aflați în submersibilul dispărut duminică se numără omul de afaceri pakistanez Shahzada Dawood și fiul său, Suleman, precum și Hamish Harding, un miliardar britanic în vârstă de 59 de ani, om de afaceri și explorator. Aceștia au plătit câte 250.000 de doari pentru a vedea de aproape epava Titanicului.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
De ce să oprești Wi-Fi-ul întotdeauna pe timp de noapte…
Digi FM
Imagini şocante în noaptea de Revelion. Un şofer a fost filmat în timp ce se învârte cu maşina într-un sens...
Pro FM
Fostul bodyguard al lui Whitney Houston, tentat să „renunțe la tot” de dragul cântăreței: „Siguranța ei era...
Film Now
A divorțat, iar acum iubește din nou. Fratele lui Ben Affleck, surprins alături de partenera lui mai tânără...
Adevarul
Daniel David îi răspunde lui Călin Georgescu: „Sunt surprins că un om al păcii caută, de fapt, războiul”
Newsweek
Pensia pe ianuarie intră pe card cu întârziere. Casa de pensii anunță care e motivul
Digi FM
România, inclusă de CNN printre cele mai bune locuri de vizitat în 2025. Cum este descrisă destinaţia...
Digi World
Câte minute de viaţă pierd fumătorii cu o singură ţigară. Concluziile celei mai noi analize a oamenilor de...
Digi Animal World
Ce s-a întâmplat cu un câine la 15 minute după ce stăpânul său a murit. Familia a fost devastată
Film Now
Kevin Sorbo, protagonistul serialului Hercule, spune că a fost pus pe "lista neagră" de la Hollywood din...
UTV
26 de filme pe care trebuie sa le vezi neaparat pana la sfarsitul anului 2025