Chris Barton are 70 de ani și este medic veterinar în Australia. Această perioadă este poate cea mai grea din viață pentru el. A fost nevoit să împuște cangurii care au suferit arsuri grave în incendiile care au cuprins Australia și spune că îi vine să plângă toată ziua.
Terenul de golf Mallacoota a fost un sanctuar pentru animalele care au fugit de incendiile catastrofale din Australia, dar a devenit un câmp al morții. Un număr mare de canguri a ajuns aici, pe ultimul petic de iarbă verde rămas după ce un incendiu a izbucnit în estul orașului Victoria, în ziua de Anul Nou, distrugând aproape 100 de case și mii de hectare de teren. Peste 4.000 de localnici și turiști au fost evacuați pe mare.
Parcul național veritabil care înconjoară orașul găzduiește animale sălbatice autohtone într-o abundență de neegalat în întreaga Australie. Incendiile au pârjolit totul, ucigând mii de animale. O parte din cele aduse pe terenul de golf care a rămas o zonă relativ sigură erau, din păcate, grav rănite.
Joi dimineață, Chris Barton a trebuit să eutanasieze patru canguri. Aveau arsuri extrem de grave și nu mai puteau fi salvați. „Am coșmaruri”, a spus medicul pentru CNN, în timp ce în spatele lui doi pui de cangur se hrăneau de la mamă. Cu câteva momente înainte a fost nevoit să eutanasieze un alt pui pe care, mai întâi, l-a anesteziat.
Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media
„Sunt veterinar de 40 de ani și nu m-am obișnuit cu asta. Este îngrozitor, îmi vine să plâng”, a mai spus el.
Elaine Ong, soția lui Chris, de asemenea veterinar, spune: „Animalele suferă la fel ca oamenii. Cei din comunitate ne-au spus că au trecut prin atâtea traume, iar durerea lor este și mai mare atunci când văd animalele suferind. Deci, ei sunt mulțumiți că putem veni să ajutăm animalele.”
Este o muncă extrem de dureroasă și grea, dar lăsarea animalelor rănite să sufere, să moară lent și în chinuri este și mai dureroasă. Cei doi soți au venit din Melbourne și și-au asumat misiunea dificilă de repopula zona cu cangurii pe care acum îi îngrijesc.