„Venim după voi”: Ministrul britanic de Externe amenință Kremlinul, după sancțiunile impuse agențiilor din rețeaua Doppelganger

Data publicării:
David Lammy
Foto: David Lammy, ministrul britanic de Externe / Sursa foto: Profimedia Images

Trei agenții rusești din rețeaua Doppelganger au fost sancționate de guvernul britanic pentru că „orchestrează campanii de dezinformare” și organizează proteste împotriva Ucrainei în Europa. Ministrul de Externe David Lammy amenință Kremlinul că Regatul Unit nu va „tolera minciunile” și îl califică pe Putin „disperat să submineze sprijinul pentru Ucraina”, scrie POLITICO.

Guvernul Marii Britanii a sancționat trei agenții ruse și pe directorii lor, acuzând că orchestrează campanii de dezinformare și că alimentează proteste împotriva Ucrainei în toată Europa.

Agenția de Design Social (SDA), Structura National Technologies și Ano Dialog, alături de directorii lor, sunt acuzate că au condus o „rețea online vastă malignă” cunoscută ca „rețeaua Doppelganger”.

Rețeaua a folosit „tactici înșelătoare pentru a masca adevărul în jurul invaziei ilegale a Ucrainei de către Rusia și pentru a distrage atenția de la adevărata natură a războiului”, a declarat luni Ministerul de Externe al Regatului Unit într-un comunicat.

Acesta a spus că rețeaua a fost finanțată de Kremlin pentru a crea și a distribui dezinformații, cum ar fi deepfake și site-uri de știri false, diseminate pe platformele de socializare, pentru a submina democrația și a slăbi sprijinul internațional pentru Ucraina.

SDA a fost, de asemenea, însărcinată să incite la proteste în întreaga Europă, dar s-a chinuit să câștige inluență online, boții și site-urile false obținând doar însă doar o putere limitată de interacțiune, a transmis Ministerul de Externe al Regatului Unit.

Ministrul de Externe al Marii Britanii, David Lammy, l-a calificat pe Putin „atât de disperat să submineze sprijinul european pentru Ucraina, încât acum recurge la eforturi stângace și ineficiente pentru a încerca să stârnească tulburări”.

Nu vom tolera minciunile și amestecurile voastre și venim după voi”, a adăugat el.

Ministerul de Externe a spus că măsurile Marii Britanii vor fi urmate de acțiuni similare din partea Statelor Unite, Uniunea Europeană, Canada și Australia în săptămânile următoare.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri