Video Un soldat ucrainean nu-și poate stăpâni lacrimile când o bătrână dintr-un oraș bombardat refuză să fie evacuată. „Nu plec nicăieri”

Data actualizării: Data publicării:
batrana
Bătrâna a refuzat să fie evacuată din Torețk. Sursă foto: X

Un soldat ucrainean a postat pe rețelele sociale dialogul pe care l-a avut cu o bătrână din Torețk, oraș din regiunea Donețk aproape ras de pe fața Pământului de ruși, pe care a vrut să o evacueze și să o ducă la Kiev, unde este și fiica ei. Bătrâna a spus că nu pleacă nicăieri și i-a transmis un mesaj emoționant fiicei sale. Imaginile sunt greu de privit.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Soldatul ucrainean filmează peisajul postapocaliptic din Torețk, unde doar câteva clădiri mai stau în picioare, și întreabă cu voce tare dacă mai este cineva care vrea să fie evacuat. Apoi se întâlnește cu o bătrână, pe care se oferă să o evacueze și să o ducă la Kiev, unde este și fiica ei, însă este refuzat

- Centrul orașului a fost bombardat masiv, încearcă soldatul să o convingă.

- Nu vreau. Nu plec nicăieri, mulțumesc, dă bătrâna din cap, în timp ce pe fundal se aud explozii și se vede un apartament arzând într-un bloc. Sunt pregătită pentru orice, sunt aici, nu plec.

Bătrâna înregistrează apoi un mesaj pentru fiica ei, pe care soldatul ucrainean îi promite că-l va transmite.

- Olia, nu-ți fă griji pentru mine. Transmite-le salutările mele lui Andriușenka și Lenocica. Spune-le să nu-și facă griji. Aici se dau lupte, așa că nu avem semnal, nu avem curent. Totul o să fie bine, totul o să fie bine. Dumnezeu să vă binecuvânteze. Nu plec nicăieri. Nu vreau să plec nicăieri. Dumnezeu să vă binecuvânteze”, mai spus bătrâna cu voce tremurată, în vreme ce soldatul ucrainean care a filmat scena abia își reține lacrimile.

Apoi nu mai insistă, o lasă pe bătrână să rămână oraș, iar femeia îi mulțumește.

Rusia a revendicat sâmbătă cucerirea aşezării Şumî, în apropiere de Toreţk, oraş din estul Ucrainei vizat de un număr în creştere de atacuri de la începutul lunii.

Şumî, un mic sat, este situat în apropiere de Toreţk, oraş important în acest sector de front din regiunea Donețk. Cucerirea sa ar da armatei ruse acces spre Kostiantinivka, iar apoi spre Kramatorsk.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri