Un ministru îi cere scuze Giorgiei Meloni pentru că şi-a înşelat soţia. Reacția premierului italian

Data publicării:
nbnsghbndhg
Gennaro Sangiuliano și Rosaria Boccia. Foto: Captură Instagram

Ministrul italian al culturii, Gennaro Sangiuliano, a anunţat miercuri că şi-a prezentat demisia şefei guvernului, Giorgia Meloni, după ce au apărut informații potrivit cărora și-ar fi înșelat soția, relatează AFP, potrivit News.ro. Premierul italian i-a respins demisia.

„Primul lucru pe care i l-am spus (Giorgiei Meloni) a fost că sunt gata să demisionez (...) Ea mi-a spus să merg mai departe”, a declarat Gennaro Sangiuliano într-un lung interviu difuzat miercuri seara pe primul canal al televiziunii publice RAI.

El a făcut, de asemenea, o mărturisire publică delicată despre Maria Rosaria Boccia, o tânără care a inundat reţelele sociale cu relatări despre relaţia lor. „A devenit o relaţie romantică” în mai anul trecut, a recunoscut el, susţinând că a pus capăt relaţiei „la sfârşitul lunii iulie - începutul lunii august”.

Maria Rosaria Boccia a aprins spiritele atunci când a afirmat pe reţelele sociale, la sfârşitul lunii august, că ar fi fost numită în funcţia de consilier al ministrului culturii pentru evenimente majore, ceea ce el s-a grăbit să dezmintă. Maria Rosaria Boccia a ripostat publicând fotografii în care apare alături de ministru la numeroase evenimente publice, e-mailuri, cărţi de îmbarcare etc., făcând turul presei italiene. Tânăra i-a demolat apărarea de fiecare dată când ministrul, un bărbat căsătorit care apare în unele dintre fotografiile publicate de Rosaria Boccia fără verighetă, făcea vreo afirmaţie.

Miercuri, în timpul interviului său mărturisire, acesta a asigurat, cu extrase de cont în mână, că a plătit personal toate cheltuielile legate de diferitele deplasări ale Rosariei Boccia cu el şi că nu a fost cheltuit niciun euro public. „Prima persoană căreia trebuie să-i cer scuze, şi care este o persoană excepţională, este soţia mea”, a spus el. „De asemenea, îmi cer scuze Giorgiei Meloni, care a avut încredere în mine, pentru jena pe care i-am provocat-o ei şi guvernului”, a adăugat el.

Opoziţia s-a sesizat rapid, cerând demisia lui Gerano Sangiuliano. Ivan Scalfarotto, senator din partea partidului centrist Italia Viva, a condamnat rămânerea lui Gennaro Sangiuliano în guvern ca fiind un caz de tratament preferenţial, în timp ce Alessandro Zan, membru de rang înalt al Partidului Democrat (PD) de centru-stânga, a declarat că afacerea „pune în joc credibilitatea guvernului”.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Când iese Elena Udrea din închisoare. Decizia finală a magistraților
Digi FM
Cum au reacționat doi turiști cehi care s-au întors în România după 7 ani: „Țara încă are farmecul ei”
Pro FM
Lora, mărturisiri despre nunta care se apropie cu pași repezi: „Am scăpat de stres!” Ce tradiție nu va...
Film Now
Arnold Schwarzenegger și Uma Thurman, la 27 de ani de la premiera Batman & Robin: "Freeze și Ivy s-au reunit...
Adevarul
Femeia care a afirmat prima că imigranții din SUA mănâncă animale de companie recunoaște că sunt informații...
Newsweek
Ce amedă iei dacă nu ai asigurare obligatorie pentru locuință? Ce dezastre acoperă?
Digi FM
Un vlogger român, uimit de ce a găsit într-un supermarket din Ucraina, aproape de granița cu Rusia: „Este...
Digi World
De ce sunt atât de nocive alimentele ultraprocesate. Oamenii de știință: „Cresc riscurile de a dezvolta...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Demi Moore, mai apropiată ca oricând de Bruce Willis, de când actorul are demență: "Când sunt în L.A., trec...
UTV
Sean Penn are o noua iubita. Cine este Valeria Nicov, moldoveanca in varsta de 26 de ani alaturi de care a...