Video Nouă români au fost reținuți în urma violențelor din Leeds. Precizările MAE

Data actualizării: Data publicării:
Violențe în Leeds.
Violențe în Leeds. Foto: Profimedia Images

Nouă români au fost reținuți în urma violențelor din orașul britanic Leeds. Ulterior, opt dintre ei au fost eliberați, iar numai unul a rămas în arestul poliției. MAE precizează că, la acest moment, este în desfăşurare o anchetă a autorităţilor locale de poliţie, fiind esenţială clarificarea tuturor aspectelor cu privire la incident.

ACTUALIZARE 15:30: Autorităţile britanice au informat, în cursul zilei de astăzi, cu privire la reţinerea a nouă cetăţeni români implicaţi în incidentele violente de joi din Leeds. Ulterior, opt dintre aceştia au fost eliberaţi.

MAE precizează că CG Manchester menţine situaţia din Leeds în atenţie prioritară, iar autoritățile sunt pregătite să continue acordarea asistenţei consulare, conform competenţelor deţinute, cu respectarea legislaţiei britanice în vigoare.

Ana Constantin, jurnalist Digi24: „Informațiile vin de la Ministerul Afacerilor Externe. Cu scurt timp în urmă, autoritățile române au confirmat că un cetățean român rămâne în arestul poliției britanice, în legătură cu violențele de joi seara din Leeds. A fost arestat alături de alți opt cetățeni români, care au fost eliberați între timp. Este o informație pe care o avem și de la poliția britanică, care ne spunea de dimineață faptul că un bărbat de 37 de ani a fost arestat și va fi dus în fața instanței mâine.

Acesta este acuzat de violențe și de incendiere, și, din câte se pare, polițiștii britanici au și dovezi că bărbatul a făcut parte din mulțimea care a incendiat un autobuz supraetajat și a pus în pericol viața a zeci de oameni. Reamintim că incidentele datează de joi, atunci când sute de oameni au atacat forțele de ordine în orașul britanic Leeds, au distrus o mașină de poliție  și au incendiat un autobuz”.  

Știrea inițială

Ana Constantin, jurnalist Digi24: „Este vorba despre un bărbat în vârstă de 37 de ani cu nume românesc. Acesta a fost arestat și este acuzat de incendiere și urmează să fie adus în fața magistraților mâine. Mai știm că alte cinci persoane sunt, de asemenea, arestate sub suspiciunea că ar fi provocat violențele de joi seară, și rămân în custodia poliției.

Informațiile apar într-un comunicat care a fost dat de poliția din Manchester, care a preluat cazul. În comunicat se vorbește și despre alte patru persoane arestate în urma incidentelor de joi, dar care au fost eliberate, între timp, pe cauțiune. Ancheta poliției britanice continuă. Polițiștii britanici sunt hotărâți să îi identifice pe toți cei vinovați pentru violențele de joi și promit o anchetă necruțătoare. Într-o vizită făcută în oraș, chiar ministrul britanic de Interne spunea că autoritățile vor avea toleranță zero pentru astfel de acte, pe care le-a numit acte de criminalitate violentă și a cerut aplicarea forței depline a legii asupra celor responsabili, pentru ca oamenii să se poată simți în siguranță în comunitățile în care trăiesc.

Între timp, noi proteste au avut loc azi-noapte în Leeds, sute de oameni au cerut în mod pașnic ca cei patru copii români luați de serviciile sociale să fie trimiși acasă, pentru că știm că violențele de joi au izbucnit după ce copiii au fost luați din casa părintească de asistenții sociali, iar toată această situație a degenerat în violență de stradă”.

Editor : C.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Reacția unui american după 12 ani în România, virală pe TikTok. ”Cred că mulți români vor înțelege ce spun”
Digi FM
O pacientă a scăpat de operație, după cinci ore de „zgâlțâieli” pe drumul dintre Sălaj și Brașov
Pro FM
„Tocmai ți-am cunoscut soțul!” Lady Gaga, dezvăluiri despre relația cu Michael Polansky și modul în care a...
Film Now
Noul Johnny Depp. Anul trecut apărea cu dinții îngălbeniți și pătați la Cannes, acum are un zâmbet impecabil...
Adevarul
Ziua în care mareșalul Antonescu a pus mâna pe putere în România. Cum l-a alungat pe Carol al II lea și...
Newsweek
Rusia reclamă că Franța cumpără 36 de MiG-29 de la Serbia pentru Kiev. Dă la schimb avioane Rafale
Digi FM
Dezvăluiri despre cei doi fii „secreți” ai lui Vladimir Putin. Au doar cinci și nouă ani, trăiesc în lux, dar...
Digi World
Dieta populară care ar putea crește riscul de demență. Oamenii care o urmează "se joacă cu focul"...
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
Michael Keaton nu are niciun regret că a refuzat roluri în filme mari pentru a-și crește fiul: "Mereu mi-am...
UTV
ABBA ii spune lui Trump sa nu-i mai foloseasca muzica la mitingurile electorale