Ce spune Protecția Copilului după violențele de la Leeds. Instituția dă garanții că cei patru copii sunt în siguranță

Data actualizării: Data publicării:
Hundreds of rioters descended on a suburb of Leeds
Protecția Copilului din România dă garanții că cei patru copii care au fost luați de serviciile sociale britanice sunt în siguranță după violențele de la Leeds. Poliția britanică a deschis o anchetă și cel puțin 5 oameni au fost arestați. Sursa foto: Profimedia Images

Protecția Copilului din România dă garanții că cei patru copii care au fost luați de serviciile sociale britanice sunt în siguranță după violențele de la Leeds. Poliția britanică a deschis o anchetă și cel puțin 5 oameni au fost arestați. În semn de solidaritate cu familia a cărei copii au fost luați de serviciile sociale, sâmbătă seară este programat un nou protest la Leeds.

Când își vor vedea copiii familia

Într-o intervenție pentru Digi24, Rareș Achiriloaie, președintele instituției, a explicat că autoritățile române cooperează cu partea britanică pentru a detensiona situația. El a mai precizat că, la această oră, copiii sunt în siguranță și a dat de înțeles că forțele de ordine din Leeds puteau acționa diferit.

Rareș Achiriloaie, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție: „În momentul de față cei patru copii sunt în siguranță, sunt împreună, iar în zilele următoare înțeleg că o să aibă loc intâlniri și cu familia, nu știu dacă fizic sau online.

Acesta a precizat că autortitățile britanice au fost deschise pentru a coopera după violențele de la Leeds.

„Unii copii aveau deja măsuri de protecție specială”

„Unii copii aveau deja măsuri de protecție specială la familia extinsă. Totodată, autoritățile britanice înțeleg că au acționat în spiritul de a asigura siguranța fizică a copiilor”, a completat Rareș Achiriloaie, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție.

Ministerul român de Externe: Nu au fost arestați cetățeni români

Ministerul român de Externe spune că Ambasada României la Londra și Consulatul General al României la Manchester nu au fost notificate cu privire la cetățeni români care să fi fost arestați ca urmare a incidentului din seara zilei de 18 iulie 2024, însă reprezentanții oficiului consular de la Manchester au făcut demersuri pentru a solicita informații suplimentare și, de îndată ce vor fi clarificate detaliile cu autoritățile locale de poliție, acestea vor fi aduse la cunoștința publicului.

 

Editor : Iulia Bălăianu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri