VIDEO Un nou protest în Spania față de turismul excesiv. Sute de oameni au ieșit pe străzi la San Sebastian

Data publicării:
protest
Un nou protest în Spania față de turismul excesiv. Foto: Captură video

Un nou protest în Spania față de turismul excesiv. De data aceasta în nord, în Țara Bascilor, la San Sebastian, unde câteva sute de oameni au ieșit pe străzi. Ei spun că turismul face locuințele inaccesibile pentru localnici, lucru pe care îl pun pe seama închirierilor pe termen scurt pe platforme online. Proteste au mai fost în ultima perioadă și în alte destinații populare din Spania, precum Barcelona, Mallorca sau Malaga.

În ultimul deceniu, potrivit cifrelor oficiale, cererea de locuințe de închiriat a crescut din partea familiilor cu venituri mici și a imigranților. Proprietarii, însă, preferă să le țină pentru turiștii care plătesc mai mulți bani.

Rosa Garcia - purtător de cuvânt Stop Evacurări Gipuzkoa: Contractele temporare sunt un flagel și, la fel ca apartamentele turistice, nu sunt deloc reglementate și le iau cetățenilor locuințele cu impunitate.

Protestatar: Ne-am adunat aici pentru că în San Sebastian avem o problemă foarte serioasă cu turismul. Vrem să reducem nivelul turismului pentru că are un impact mare asupra prețurilor locuințelor, vieții în cartier, vieții culturale, afacerilor mici. Este supraaglomerat.

Asier Basurto - purtător de cuvânt al platformei pentru reducerea turismului: Credem că întreaga strategie a orașului este construită pentru a favoriza industria turismului. Și asta înrăutățește condițiile de viață ale locuitorilor săi.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri