Sunt profesionişti ai accidentelor de circulaţie. Pietoni sau şoferi îşi calculează mişcările în trafic astfel încât să-i păcălească pe conducătorIi auto şi să simuleze accidente. De multe ori, deşi nevinovaţi, cei acuzaţi cad la mica înţelegere, ca să nu se complice cu o plângere la poliţie. Falşii accidentaţi sunt însă demascaţi de camerele de bord. Este şi cazul unui biciclist din Marea Britanie, care s-a aruncat în mijlocul şoselei, în faţa unei maşini.
Nu mică i-a fost mirarea unui şofer când a văzut cum un individ coboară de pe bicicletă şi se lungeşte pe şosea, ca şi cum ar fi fost lovit. Camera de filmat de la bordul maşinii i-a fost însă de ajutor.
Șofer: O, Doamne! Mă scuzaţi, avem o cameră de bord. Vreau să ştiţi asta.
Individul nu a fost deloc fericit când a fost demascat. I-a ameninţat pe cei din maşină. Şi acest moment a fost însă filmat, aşa că s-a grăbit să îşi ia bicicleta şi să plece.
Incidentul nu este unul izolat, a devenit chiar un fenomen. O şoferiţă s-a trezit cu un scuter în faţa maşinii.
Când a auzit că a fost filmat, falsul accidentat şi complicele său au luat-o la sănătoasa. De cele mai multe ori însă, şoferii sunt însă şantajaţi, ca să nu depună plângere. Se lucrează şi în mod organizat. Procurorii britanici au identificat mai multe cereri de despăgubire de la călătorii unui autobuz implicat într-un accident.
Au descoperit apoi că pasagerii care acuzau dureri de coloană cervicală erau complici cu cei din maşina din spate. Potrivit asiguratorilor, şoferii englezi plătesc, în medie, 50 de lire pe an în urma unor astfel de incidente. Biroul de Fraude al Asigurărilor arată că simularea accidentelor costă 340 de milioane de lire în fiecare an.