Pașaport diplomatic. Problemele integrării imigranților în Suedia

Data publicării:
suedia

Începutul într-o ţară străină este greu. Cel mai mare cost în Suedia este reprezentat de închirierea sau cumpărarea unei locuinţe. Chiria unui apartament de 3 camere în centrul Capitalei este de 1.700 de euro, iar la periferie scade până la jumătate. Nu este de mirare că populaţia imigrantă se concentreză în suburbii. Aşa apare segregarea.

„Oraşele mari şi medii din Suedia sunt printre cele mai afectate de segregare astăzi în Europa. Poate chiar cele mai afectate. Unul din exemple este chiar unde suntem acum, în Fittja. Dar şi împrejurimile Fittja. Aici găsim mulţi locuitori cu origini străine, până la 90-95%. Cu alte cuvinte, în anumite zone, populaţia suedeză este de sub 5%”, spune Thobias, cercetator la Centrul Mangkulturellt.

„Din cauza acestor segregări extreme în oraşele mari şi mijlocii din Suedia, există o minimă interacţiune între majoritatea suedeză şi minorităţi, exceptând bineînţeles locul de muncă şi timpul liber. Dar în afară de asta, segregarea locală, care este atât de pregnantă aici în Suedia în comparaţie cu alte ţări europene, face extrem de dificilă găsirea de zone de contact, mai ales în privinţa copiilor, tinerilor şi a adulţilor tineri. Întrucât trăiesc cu părinţii, sunt blocaţi în aceste zone”, mai spune cercetătorul.

Din aceste motive, au început să apară tot mai multe voci care se declară impotriva imigranților. Acest lucru se reflectă și în cele 6% din voturi pe care le-a câștigat Partidul Democrat.

Vrem (ca imigranții, n.r.) să fie asimilaţi în societatea suedeză, să se adapteze culturii noastre şi vrem să dispară toate subvenţiile şi metodele prin care fiecare popor să îşi păstreze cultura proprie în Suedia. Nu vrem acest lucru, pentru că asta nu funcţionează. Oamenii nu se simt ca acasă cu toate acestea în jur şi noi vrem să eliminăm toate subvenţiile pe care le primesc, nu vrem ca statul să promoveze multiculturalismul. De aceea vom face presiuni asupra lor ca să asimileze cultura suedeză, să se integreze în societatea suedeză, să adopte limba suedeză şi valorile suedeze”, spune Kent Ekeroth, parlamentar al Partidului Democrat.

„Nu vrem nicio burka în Suedia. Nu le vrem în piaţa publică, nici în şcoli, nu este parte a culturii suedeze şi în general nu vrem oameni mascaţi pe străzi în Suedia”, adaugă parlamentarul.

Care este situaţia emigranţilor din suburbiile suedeze, dar şi ce politici pentru emigrare dezvoltă autorităţile nordice, aflați sâmbătă de la 18.30 la Pașaport diplomatic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Locurile din Europa unde pot fugi românii de frig. 10 destinații cu soare și căldură, chiar și în plină iarnă
Digi FM
Kevin Costner, vacanță în Aspen alături de fiica sa adolescentă. Actorul este tatăl a șapte copii
Pro FM
Soția lui Kanye West, într-o pelerină transparentă de ploaie, cu nimic pe dedesubt. El, cu mască pe față...
Film Now
I-a arătat imagini nud și i-a vorbit despre dependența lui de pornografie. Blake Lively l-a dat în judecată...
Adevarul
De când va fi fabricată Dacia Spring în Europa: va duce la o scădere masivă a costurilor
Newsweek
Cu ce precizie iau pensia, în 2025, românii care au muncit în Germania? Haos cu pensiile în România
Digi FM
Controversă după momentul Aurei Șova cu Marius Manole, din finala Vocea României 2024: "Respectul faţă de...
Digi World
O vedetă TikTok a murit la doar 19 ani din cauza unei boli foarte rare care afectează doar câteva sute de...
Digi Animal World
Cum arată câinele care valorează un milion de euro. A fost conceput și născut în România: „A câștigat toate...
Film Now
Cum arată la 44 de ani fiul tatuat al lui Michael Douglas, care-i seamănă leit. De ce a făcut Cameron șapte...
UTV
Andreea Balan si George Burcea, impreuna la serbarea fiicei lor, Ella. Au lasat in urma certurile pentru...