Marea Britanie vaccinează în medie 140 de persoane pe minut împotriva coronavirusului, susține ministrul responsabil cu campania de vaccinare, Nadhim Zahawi. Până acum, aproape 4 milioane de englezi au primit prima doză, arată cele mai recente date. Dintre ei, aproximativ 450.000 au fost imunizați și cu cea de-a doua doză.
Marea Britanie se află în prezent pe locul al cincilea în lume după numărul de decese asociate COVID-19 și a încercat să grăbească procesul de vaccinare, în încercarea de a stopa îmbolnăvirile și de a face economia să funcționeze din nou, notează Agerpres. 3.857.266 de persoane au primit prima doză de vaccin până acum şi 449.736 au primit cea de-a doua doză.
"Vaccinăm în medie 140 de persoane pe minut cu prima doză. Aceasta este media, aşa că unele zone se descurcă chiar mai bine", a declarat Zahawi.
"Procesul de vaccinare se va îmbunătăţi pe măsură ce deschidem mai multe centre de vaccinare mari, 17 în total în această săptămână şi 50 până la sfârşitul lunii ianuarie", a mai spus el.
Centre de vaccinare funcționale 24 de ore din 24 vor fi deschise la Londra
Potrivit coordonatorului campaniei de vaccinare din Marea Britanie, centre de vaccinare funcţionale 24 de ore din 24 vor începe să fie deschise la Londra până la sfârşitul lunii.
Angajaţii în domenii cheie, precum profesorii, poliţiştii şi cei care lucrează în magazine ar putea trece în fruntea listei pentru vaccinare imediat după ce toate persoanele peste 50 de ani vor fi vaccinate, a mai spus Zahawi.
În prezent, Marea Britanie vaccinează persoanele considerate cele mai vulnerabile, începând cu cele care trăiesc în căminele pentru bătrâni şi cele peste 80 de ani.
Cu toate acestea, a afirmat Zahawi, campania de vaccinare în Marea Britanie este limitată de procesul de fabricaţie "anevoios", iar modificările aduse de Pfizer la producţia sa de vaccinuri ar putea conduce la o scurtă întrerupere a aprovizionării, a precizat el.
Ministrul Zahawi a declarat pentru postul de radio LBC că Marea Britanie speră la 2 milioane de vaccinuri pe săptămână de la AstraZeneca, însă aceste cifre nu vor fi atinse decât la mijlocul lunii februarie.
"A fost cam anevoios", a spus Zahawi despre fabricarea vaccinurilor.
"Este normal să existe întârzieri. Orice nou proces de fabricaţie întâmpină provocări la început, este anevoios, însă începe să se stabilizeze şi va fi din ce în ce mai bine săptămână după săptămână", a spus el pentru BBC, mai scrie sursa citată.
Editor : A.A.