În Madrid, ca acasă în România. Cum se pregătesc de Paşte românii din Spania

Data publicării:
pastespania

În Aranjuez, un superb oraș istoric din sudul comunității autonome Madrid, există și o mare comunitate de români. Echipa Digi24 din Spania a vizitat o familie stabilită acolo și a încercat să afle cum sunt pregătite bunătățile de Paște, dacă sunt făcute ca acasă sau au fost adaptate la stilul spaniol.

Ana şi Claudiu Mureşan sunt de mai bine de 10 ani în Spania. Trecerea anilor şi străinătatea nu le-a schimbat însă felul în care se pregătesc pentru Paşte. Pasca, puiul umplut, care înlocuieşte mielul, rulada de carne, sunt doar câteva dintre bunătăţile ce vor fi gătite.

Au venit în Spania în 2004, pe vremea când comunitatea de români era mult mai mică.

„Dacă mergeai pe stradă și auzeai românește, te bucurai”, spune Ana Mureșan, în timp ce pune aluatul să crească.

Claudiu Mureșan îi dă și el o mână de ajutor soţiei, pregătind slănina, ce va acompania în cuptor puiul umplut.

Soţii Mureşan, la fel ca majoritatea românilor din Spania, au toată mâncarea pregătită cu o zi înainte de ziua de Paşte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri