GALERIE FOTO Nivel record al apei în Veneția. Cum arată orașul acum
Data actualizării: Data publicării:
În Veneţia, marea a atins cel mai înalt nivel din ultimii 10 ani. Nivelul mării a crescut cu un metru şi 60 de centimetri, iar autorităţile au închis piaţa San Marco. Valurile au adus pe ţărm şi cantităţi uriaşe de gunoaie. Totuşi, turiştii continuă să se simtă bine în oraşul-lagună.
Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media
Acestea ar urma să fie cele mai grave inundaţii cu care se va confrunta Veneţia după cele din data de 22 decembrie 1979, când înălţimea apelor a ajuns la 166 centimetri peste punctul de referinţă zero la capătul sudic de intrare în Marele Canal. Cele mai grave inundaţii cu care s-a confruntat Veneţia în ultimul secol au avut loc în 1966 când înălţimea valurilor a ajuns la 194 de centimetri, scrie Agerpres. Embed from Getty ImagesEmbed from Getty ImagesEmbed from Getty Images Luni, pe teritoriul Italiei, mai multe drumuri au fost inundate şi numeroase şcoli închise, din cauza rafalelor de vânt cu viteze de până la 100 km/h, precipitaţiilor abundente şi valurilor înalte. Autorităţile au instituit cod roşu în nordul ţării (Liguria, Lombardia, Veneto, Friuli, Trentino) şi în Abruzzo (centru) şi cod portocaliu în mare parte din restul peninsulei şi în Sicilia. Embed from Getty ImagesEmbed from Getty ImagesEmbed from Getty Images Traficul feroviar şi rutier în apropiere de pasul Brenner, care face legătura între Italia şi Austria, a fost temporar suspendat duminică şi luni iar o parte din autostrada Milano-Bologna era inundată. Embed from Getty ImagesEmbed from Getty ImagesEmbed from Getty ImagesEmbed from Getty Images Ca măsură de precauţie, şcolile au fost închise în mai multe zone, inclusiv în regiunile Liguria şi Veneto din nordul ţării, în unele părţi din regiunea Abruzzo (centru) şi la Roma.