„Când spun de relativizare și de absolutizare, vorbesc de două pericole, vorbesc de două pericole care se manifestă acum. Absolutizarea – suntem pe linia de ruptură, niciodată mai adâncă, pe clivajul intercivilizațional, unde nu se mai poate face nimic decât să ne pregătim de luptă – nu de război neapărat, dar de luptă - (...), unii se pregătesc de război! Și să știți că criminalii sunt și într-o parte, și-n alta. Cei care relativizează sunt cei care fac politică cu asta, cei care spun „stați puțin că și ăștia exagerează cu libertatea lor”, a arătat Emil Hurezeanu.
Citiți și:
„Madame Le Pen relativizează, în sensul în care face politică reintroducând tema reintroducerii pedepsei cu moartea. Cutare ziariști inteligenți, cu simțul măsurii, cu discernământ – poate și intelectuali, și umaniști, oameni care consideră că s-a creat un mare deranj pornind de la caricaturile astea obscene, în definitiv nici nouă nu ne-ar conveni s-o vedem pe Maica Domnului pângărită în caricaturi și pe Isus cu un obraz atârnându-i în jos (...) - și ei relativizează. Poate intră într-o temă care nu ține de ceea ce se întâmplă acum. Principalul subiect acum este un act de terorism: omucideri, cu armament de luptă, în mijlocul unei societăți deschise”, a arătat Emil Hurezeanu.
Jurnalistul spune că fiecare tabără își folosește șansa într-o astfel de perioadă. „Madame Le Pen cere reintroducerea pedepsei cu moartea, la București, serviciile cer rediscutarea Legii Big Brother”, a exemplificat Emil Hurezeanu.
Citiți și:
Evocând cazul Anders Breivik din Norvegia, analistul a arătat că există deja o problemă și în interiorul lumii noastre: problema Pegida – înfricoșații de imigrație – este a societății non-musulmane; Frontul Național este o problemă a establishmentului, mainstreamul republican din Franța.
Urmăriți comentariul integral al analistului Emil Hurezeanu în materialul video de mai sus.