„El spune că nu va demisiona indiferent de rezultat, pentru că are un mandat de 5 ani dat de alegătorul britanic, dar cred că poziția lui devine foarte greu de menținut dacă referendumul produce un rezultat contrar așteptărilor lui”, a spus Christian Mititelu.
Avantajul lui David Cameron este că în Parlament există o majoritate în favoarea rămânerii. „Totul trece prin reprezentații poporului, care sunt cei din parlament. Referendumurile sunt un lucru excepțional, în general nu se țin, au un rol consultativ. Dar e foarte greu, dacă ai pierdut un referendum, să încerci să mergi împotriva acestui rezultat. Dar cred ca Parlamentul va decide în ultimă instanță și, probabil, vor urma nesfârșite încercari de a eluda verdictul Brexit, daca va fi Brexit, și de a găsi o soluție de a prelungi situația sau de a ajunge la o formulă prin care să se țină un nou referendum definitv, lucru care mi se pare foarte riscant”, a adăugat Christian Mititelu.
Întrebat dacă parlamentarii pot ignora voința poporului, jurnalistul a răspuns: „Conform Constituției, care e nescrisă în Marea Britanie, se poate acest lucru, pentru că parlamentul este suveran”.