Ucraina a respins „cele mai feroce atacuri” din ultimele săptămâni. Rușii înaintează către un oraș cheie pentru trupele ucrainene

Data actualizării: Data publicării:
armata ucraineană care face exerciții militare
„Cea mai mare concentraţie de atacuri inamice a fost în jurul Jelanne şi Novooleksandrivka”. Foto cu caracter ilustrativ: Shutterstock

Forţele ruse organizează cele mai puternice atacuri în apropierea oraşului strategic Pokrovsk din est, a declarat luni armata de la Kiev, după ce preşedintele Volodimir Zelenski a spus în discursul său video de duminică seara că acolo au loc „cele mai feroce atacuri inamice” din ultimile săptămâni, care ameninţă o rută-cheie de aprovizionare pentru trupele ucrainene.

Luptele de pe frontul din Pokrovsk au fost cele mai violente din estul marcat de război, a declarat luni Statul Major General într-o actualizare periodică a situaţiei de pe câmpul de luptă, precizând că Ucraina a respins 52 de atacuri ruseşti în ultimele 24 de ore, relatează Reuters, potrivit News.ro.

Pokrovsk, un nod de transport cu o populaţie de 61.000 de locuitori înainte de război, se află pe un drum principal care serveşte drept rută importantă de aprovizionare pentru alte avanposturi ucrainene aflate în dificultate, cum ar fi oraşele Ceasiv Iar şi Kostiantinivka.

„Cea mai mare concentraţie de atacuri inamice a fost în jurul Jelanne şi Novooleksandrivka”, a declarat Statul Major, menţionând două sate care se află la est de Pokrovsk.

„Ucraina are puterea de a-şi atinge obiectivele”

„Situaţia este extrem de dificilă în sectorul Doneţk, iar în Pokrovsk a avut loc cel mai mare număr de asalturi ruseşti - cele mai feroce atacuri inamice din ultimele săptămâni. Acesta este locul. Oricine opreşte atacurile ruseşti şi distruge acest potenţial de atac rusesc îndeplineşte una dintre cele mai importante misiuni în acest război”, a declarat Zelenski în discursul său video de duminică seara adresat populaţiei.

Cu toate acestea, el a spus că a vorbit cu comandantul armatei, generalul Oleksandr Sîrski, despre acţiunile ucrainene din prezent şi din viitorul apropiat şi a dat asigurări că „Ucraina are puterea de a-şi atinge obiectivele”.

La rândul său, duminică, Ministerul rus al Apărării a declarat că forţele sale au cucerit satele Prohres şi Evhenivka din estul regiunii ucrainene Doneţk. Ambele localităţi se află la est de Pokrovsk, însă Kievul nu a comentat revendicarea.

Rusia şi-a lansat invazia la scară largă în Ucraina în februarie 2022 şi încă ocupă aproape o cincime din teritoriul ţării. Forţele ucrainene i-au respins pe ruşi de la periferia Kievului la începutul războiului şi au recucerit teritorii în est şi sud mai târziu în 2022. Însă, de la o contraofensivă eşuată în 2023, trupele Kievului au fost în principal în defensivă în acest an.

Editor : C.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cine a fabricat Pagerele bombă: Ancheta implică Ungaria în traseul dispozitivelor...
Digi FM
Anunțul făcut de Kate Middleton. Acum o săptămână terminase chimioterapia
Pro FM
Roxana Nemeș, în costum de baie roz, de Barbie, la piscina de acasă. Și-a creat o adevărată oază de relaxare...
Film Now
Fiul lui Christopher Reeve, orfan de ambii părinți în mai puțin de 2 ani. Cine a avut grijă de adolescentul...
Adevarul
Dunărea a ieșit din matcă la Budapesta. Hidroelectrica: Porțile de Fier pot prelua viitura
Newsweek
Care șoferi iau amendă de 1.000 lei pe loc dacă nu se odihnesc suficient înainte să urce la volan ?
Digi FM
Shakira a părăsit brusc scena unui club din Miami, după ce a observat că un fan o filma sub rochie
Digi World
Descoperirea uluitoare care l-a lăsat pe un bărbat cu gura căscată. Ce a găsit în pereții unei case
Digi Animal World
Primul animal rezultat dintre un câine și o vulpe. Oamenii de știință au fost fascinați de trăsăturile...
Film Now
Eric Roberts îi cere scuze public surorii sale, Julia Roberts. Dezvăluiri tulburătoare despre viața lui...
UTV
Cheloo (Parazitii): De la scena la afaceri profitabile – cum a transformat succesul muzical in milioane de lei