Trump vizionează obsesiv videoclipul în care este împușcat, iar echipa sa de campanie se teme că acesta are sindrom posttraumatic

Data actualizării: Data publicării:
Donald Trump tentativa asasinat
Foto: Profimedia Images

Fostul președinte al SUA s-a uitat în repetate rânduri la clipul de șapte secunde, în care urechea sa dreaptă a fost atinsă de un glonț, spune o sursă republicană apropiată campaniei sale, scrie The Independent. Donald Trump a vizionat „iar și iar” scurta filmare cu atentatul asupra sa la un miting din Pennsylvania, ceea ce a dus la temeri că ar putea suferi de tulburare de stres post-traumatic (PTSD).

„Se uită la acel clip de șapte secunde care arată cât de aproape a fost de a fi împușcat direct în cap - din nou și din nou și din nou”, a declarat republicanul apropiat campaniei sale pentru Vanity Fair. „S-ar putea să aibă cu adevărat PTSD”.

Un oficial al campaniei a confirmat că atentatul continuă să-l afecteze pe Trump și a adăugat că „a trecut prin multe”.

The Independent a contactat echipa de campanie a lui Trump pentru a comenta afirmațiile făcute de sursele politice despre comportamentul fostului lider de la Casa Albă.

Îngrijorările cu privire la sănătatea mentală a lui Trump apar în vreme ce donatorii și aliații săi l-au îndemnat să rămână concentrat pe mesaj, în timpul mitingurilor sale, și să evite teoriile conspirației care îi împiedică abilitatea de a reduce din avântul campaniei Kamalei Harris.

Republicanul apropiat campaniei Trump a declarat, pentru Vanity Fair, că după ultimele apariții ale fostului președinte și gafele ulterioare pare că el „alege să piardă”.

Aliații lui Trump consideră că mesajele sale conspiraționiște și insultele rasiale nu sunt deloc productive. Ei doresc ca el să-și concentreze atacurile asupra problemelor de politică, cum ar fi imigrația și economia, mai degrabă decât atacurile personale împotriva lui Harris.

În timpul unui interviu bizar acordat Asociației Națională a Jurnaliștilor de Culoare din Chicago, fostul președinte a acuzat-o pe Harris că își ascunde identitatea rasială, provocând reacții puternice.

La o conferință de presă la Mar-a-Lago, al cărei scop nu a fost clar, Trump a afirmat fără niciun temei că mulțimea de la mitingul său dinaintea revoltei din 6 ianuarie 2021 era comparabilă cu cea de la Marșul Washingtonului din 1963, condus de Martin Luther King Jr., comentariu care a provocat consternare în mediul online.

Fostul președinte a început să împărtășească teorii conspiraționiste de dreapta, cum ar fi că „nimeni” nu a participat la mitingul recent al lui Harris din Michigan, în ciuda videoclipurilor și fotografiilor care arată mii de oameni la un aeroport din Detroit.

Fostul președinte al Camerei Reprezentanților, republicanul Kevin McCarthy, a apărut în această săptămână pe Fox, susținând că Trump trebuie să „înceteze să mai pună la îndoială mărimea mulțimilor ei și să înceapă să pună la îndoială poziția ei”.

O sursă a declarat, pentru CNN, că Trump devine „obsesiv” și că trebuie „să-și revină”.

Editor : Ana Petrescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Un avion militar american s-a prăbușit cu patru bombe nucleare la bord, acum 56 de ani, în Groenlanda
Digi FM
De ce videoclipul personal în care Kate anunţă că a terminat chimioterapia marchează o abordare surprinzător...
Pro FM
CRBL și-a asumat relația cu iubita care are jumătate din vârsta lui. Cum se înțelege cu fiica lui, după...
Film Now
Lui Sean Penn i-a căzut cu tronc o tânără actriță din Republica Moldova. Săruturi în văzul lumii și plimbări...
Adevarul
Ciobănia și barbaria ne-au făcut români. Factorii suprinzători și decisivi în formarea poporului român
Newsweek
RECALCULARE Casa de Pensie a anunțat ora la care intră, joi, pensia pe card. Banii au fost virați
Digi FM
"Se putea termina groaznic". Carmen Brumă, Mircea Badea și fiul lor, accident în Grecia, din cauza unei...
Digi World
De ce doarme un japonez doar 30 de minute pe noapte. Face acest lucru de 12 ani încoace
Digi Animal World
Împerecherea unor elefanți, surprinsă de un fotograf. Momentul rar i-a fascinat pe internauți
Film Now
De ce a plâns Salma Hayek în timpul filmărilor cu Antonio Banderas la "Desperado". Ce relație au cei doi în...
UTV
(VIDEO) Tudor Chirila, agresat pe strada de un sofer parcat neregulamentar. „Mi-a smuls telefonul din mana...