Trump e supărat că vicepreședinta SUA îl copiază, după ce Kamala Harris a promis că nu va taxa bacșișurile

Data publicării:
kamala harris și donald trump, colaj foto
Foto: Kamala Harris și Donald Trump / Sursa foto: Profimedia Images

Vicepreședinta SUA, Kamala Harris, le-a spus susținătorilor din Nevada, sâmbătă, că sprijină eliminarea taxelor pe bacșișuri, având o poziție similară cu rivalul ei Donald Trump, în efortul de a câștiga lucrătorii din servicii, o circumscripție importantă a statului. Republicanul s-a supărat că îi copiază ideile, dar spune că sunt doar promisiuni electorale.

Harris și colegul ei, guvernatorul de Minnesota Tim Walz, au încheiat sâmbătă un tur de mai multe zile în state cheie, cu oprirea în Nevada, un stat vestic care ar putea juca un rol esențial în alegerile prezidențiale din 5 noiembrie, scrie Reuters.

Este promisiunea mea pentru toată lumea de aici, când voi fi președinte, că vom continua să luptăm pentru familiile care lucrează, inclusiv pentru a crește salariul minim și a elimina taxele pe bacșișurile pentru lucrătorii din servicii și ospitalitate”, a spus Kamala Harris.

Harris a spus că va depune eforturi pentru a scădea prețurile de consum, jurându-se că va „aborda marile corporații care se angajează în scăderea ilegală a prețurilor” și proprietarii corporativi care cresc în mod nedrept chiriile familiilor care lucrează, precum și că va urmări marile companii farmaceutice pentru a reduce prețurile medicamentelor.

Trump, care a declarat la un miting din Las Vegas în iunie că va încerca să pună capăt impozitării veniturilor din bacșișuri, a acuzat-o pe Harris că i-a copiat ideea.

Kamala Harris, a cărei perioadă de „lună de miere” se termină... tocmai mi-a copiat politica FĂRĂ TAXE LA BACȘIȘURI”, a scris Trump pe rețeaua socială Truth Social.

Diferența este că ea nu o va face, o vrea doar în scopuri politice!”, a mai adăugat republicanul.

Un oficial de campanie al lui Harris a spus că propunerea ei va necesita ca legislația să fie adoptată de Congres.

În calitate de președinte, ea va colabora cu Congresul pentru a elabora o propunere care vine cu o limită de venit și cu cerințe stricte pentru a împiedica administratorii de fonduri speculative și avocații să-și structureze compensația în moduri pentru a încerca să profite”, a spus oficialul.

Harris și Walz vor să câștige statele cheie

Kamala Harris, care a devenit oficial candidatul prezidențial al Partidului Democrat în această săptămână, a făcut campanie cu Walz în Wisconsin, Michigan și Arizona, toate state care în mod tradițional oscilează între susținerea republicanilor și a democraților în alegerile prezidențiale.

Pentru a deveni președinte, un candidat nu trebuie să câștige votul popular național, ci trebuie să câștige 270 de voturi electorale. Fiecare stat are un număr de voturi electorale în funcție de populația sa, ceea ce face ca statele cheie (swing) să fie deosebit de importante.

După Nevada, Harris a călătorit la San Francisco, în statul ei natal, California, unde participă duminică la o strângere de fonduri cu fostul președinte al Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi. Aproape 700 de persoane sunt așteptate la acest eveniment, unde s-ar putea strânge peste 12 milioane de dolari, a declarat un oficial de campanie.

Harris și Walz încearcă să mențină și să dezvolte impulsul pe care l-au generat de când președintele Joe Biden a părăsit luna trecută cursa electorală.

Cum stă Kamala Harris în sondaje

kamala Harris îl conducea pe Trump, fostul președinte republican, cu patru puncte procentuale în sondajele separate efectuate în Wisconsin, Michigan și Pennsylvania, un alt stat swing, de New York Times și Siena College, o diferență semnificativă față de sondajele efectuate înainte ca Biden să renunțe.

Campania Trump respinge rezultatele sondajului. „Încă o dată, vedem o serie de sondaje publice lansate cu intenția și scopul clar de a reduce sprijinul pentru președintele Trump”.

La nivel național, Harris l-a devansat pe Trump cu cinci puncte procentuale, de la 42% la 37%, într-un sondaj Ipsos publicat joi, avans mai mare față de un sondaj Reuters/Ipsos din 22-23 iulie, care a constatat că a crescut cu 37% la 34%.

Kamala Harris a strâns sute de milioane de dolari și a organizat mitinguri cu mii de susținători de când a devenit candidatul democrat, eclipsând în mod regulat evenimentele mai mici pe care le-a organizat Biden și stârnind mânia lui Trump, pentru care dimensiunea mulțimii a fost întotdeauna un barometru important al forței politice.

Campania Harris a spus că peste 12.000 de oameni se aflau în arena din Las Vegas sâmbătă, iar poliția a refuzat aproximativ 4.000 de alte persoane, deoarece oamenii de la coadă se îmbolnăveau din cauza căldurii din Nevada. Temperaturile au ajuns sâmbătă la 40 grade Celsius.

Vicepreședinta SUA și-a petrecut săptămâna fiind mult mai dură la adresa lui Trump, în discursurile de la mitingurile electorale. Sâmbătă, înainte de a părăsi Arizona, ea a spus că nu este de acord deloc cu fostul președinte cu privire la Rezerva Federală. Ea a spus că nu va interfera cu banca independentă dacă va fi aleasă președinte, în contrast puternic cu Trump, care a spus joi că președinții ar trebui să aibă un cuvânt de spus asupra deciziilor luate de Banca Centrală.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
O navetă spațială îndepărtată confirmă că Pământul este locuibil și...
Digi FM
Cum au reacționat doi turiști cehi care s-au întors în România după 7 ani: „Țara încă are farmecul ei”
Pro FM
VIDEO Shakira, dezgustată când a văzut că era filmată sub rochie, în timp ce dansa în club. Dezamăgită, a...
Film Now
Nu i-a mai văzut de 16 ani, dar îi sunt aproape. Copiii adoptați de Nicole Kidman, gest emoționant după ce...
Adevarul
Ca după război. Calea ferată ce leagă Galați de Bârlad, distrusă de inundații. „Linia a dispărut complet de...
Newsweek
EXCLUSIV Recalcularea pensiilor, schimbată. Pensie crescută pentru pensionarii cu grupe de muncă
Digi FM
Un vlogger român, uimit de ce a găsit într-un supermarket din Ucraina, aproape de granița cu Rusia: „Este...
Digi World
Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Reacția lui Tom Hardy, după ce Charlize Theron a mărturisit că s-a simțit amenințată de prezența lui la...
UTV
Premiile Emmy 2024. Cele mai spectaculoase tinute de pe covorul rosu