Video Sub camera unui copil, plină de desene. Armata israeliană dezvăluie imagini ale tunelului în care au fost executați cei șase ostatici

Data publicării:
ostatici recuperați din gaza Hersh Goldberg-Polin, Carmel Gat, Eden Yerushalmi, Alexander Lobanov, Almog Sarusi şi Ori Danino
Doi dintre ostaticii morţi erau femei şi patru bărbaţi. Foto: Profimedia Images

Forțele de apărare israeliene (IDF) au dezvăluit miercuri prima filmare a tunelului terorist din Rafah, în Gaza, în care au fost găsite corpurile celor șase ostatici uciși în captivitate săptămâna trecută, iar trupurile lor au fost recuperate și returnate Israelului. Intrarea în tunel era sub o cameră pentru copii, pe pereții căreia erau desene.

Înregistrarea video din zona apropiată de puțul tunelului arată păpuși și picturi murale cu personaje de desene animate, inclusiv Albă ca Zăpada și Mickey Mouse, într-o cameră pentru copii, scrie ynetnews.com, care, de altfel, publică și înregistrarea video și câteva imagini puse la dispoziție de unitatea purtătorului de cuvânt al IDF.

Potrivit informațiilor din presa israeliană, forțele din Divizia 162 și serviciul de informații Shin Bet au localizat puțul care duce la tunel într-o „zonă înconjurată de inamic și plină de capcane. Acesta este un nou exemplu al modului în care Hamas abuzează de zonele civile pentru a ține ostatici și pentru a-și desfășura activitățile teroriste”, a declarat Unitatea purtătorului de cuvânt al IDF.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Mișcarea teroristă Hamas a recunoscut anterior că teroriștii săi au executat ostaticii, probabil de teama unei operațiuni de salvare a armatei israeliene în zonă, într-un moment în care forțele israeliene operau în apropiere (fostul ostatic Farhan Kadi a fost salvat la aproximativ un kilometru distanță cu câteva zile mai devreme).

SSGT A., un soldat din unitatea Yahalom, a declarat în limba engleză într-un videoclip difuzat de IDF ca parte a unei campanii globale: „Am primit indicații clare din partea serviciilor de informații cu privire la un puț de tunel în această zonă. Am operat exact în această locație pentru a dezmembra infrastructura și a descoperi tunelul.

După cum puteți vedea, acest tunel a fost ascuns în dormitorul unui copil, un loc în care un copil ar trebui să se simtă în siguranță și să nu fie folosit ca scut uman pentru Hamas. Aceasta este exact ceea ce face Hamas. Se ascunde în spatele populației civile, punând-o în pericol. Din acest tunel, am salvat trupurile a șase ostatici israelieni: Eden, Ori, Carmel, Almog, Hersh și Alexander”.




Editor : Marina Constantinoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
O navetă spațială îndepărtată confirmă că Pământul este locuibil și...
Digi FM
Cum au reacționat doi turiști cehi care s-au întors în România după 7 ani: „Țara încă are farmecul ei”
Pro FM
VIDEO Shakira, dezgustată când a văzut că era filmată sub rochie, în timp ce dansa în club. Dezamăgită, a...
Film Now
Nu i-a mai văzut de 16 ani, dar îi sunt aproape. Copiii adoptați de Nicole Kidman, gest emoționant după ce...
Adevarul
Ca după război. Calea ferată ce leagă Galați de Bârlad, distrusă de inundații. „Linia a dispărut complet de...
Newsweek
EXCLUSIV Recalcularea pensiilor, schimbată. Pensie crescută pentru pensionarii cu grupe de muncă
Digi FM
Un vlogger român, uimit de ce a găsit într-un supermarket din Ucraina, aproape de granița cu Rusia: „Este...
Digi World
Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Reacția lui Tom Hardy, după ce Charlize Theron a mărturisit că s-a simțit amenințată de prezența lui la...
UTV
Premiile Emmy 2024. Cele mai spectaculoase tinute de pe covorul rosu