Donald Trump este gata să-şi îndeplinească o nouă promisiune din campanie, construirea unui zid la graniţa cu Mexicul. Este aşteptat să ia o decizie în acest sens miercuri împreună cu adoptarea unor noi legi menite să limiteze imigraţia. Gestul va accentua controversele iscate la Washington de la venirea lui Donald Trump. Ieri, preşedintele american a pus la îndoială corectitudinea sistemului electoral al ţării sale. Ales cu votul electorilor, Donald Trump susţine că nu a câştigat şi votul popular pentru că până la cinci milioane de oameni au votat ilegal cu Hillary Clinton.
Donald Trump a pus la îndoială corectitudinea alegerilor încă din campania electorală când a refuzat să spună dacă va accepta sau nu rezultatele. Acum, la aproape trei luni distanţă, reia ipoteza fraudei la vot şi pretinde că sufragiile în plus contorizate pentru Hillary Clinton au venit de la oameni care nu ar fi avut dreptul să voteze, relatează Digi24.
„Au fost făcute studii în 2008 care au arătat că 14% dintre cei care au votat atunci nu era cetăţeni americani. (Preşedintele, n.red.) a primit şi alte astfel de studii şi de aceea îşi menţine părerea”, afirmă Sean Spicer, purtător de cuvânt al Casei Albe.
Observatorii republicani ai alegerilor din 8 noiembrie au respins categoric ipoteza unor ilegalităţi pe scară largă.
Între timp, o altă decizie controversată a lui Donald Trump a scos oameni în stradă. Este vorba despre avizarea reluării negocierilor pentru construirea a două conducte petroliere - Keystone şi Dakota.
„O mulţime de locuri de muncă: 28.000 de locuri de muncă. Locuri de muncă bune, în construcţii”, declară Donald Trump, preşedintele Statelor Unite.
Proiectele au fost respinse de administraţia Obama, la presiunea activiştilor de mediu. Ei au invocat daunele ireparabile care ar fi urmat să fie produse mediului înconjurător, precum poluarea pânzei freatice sau distrugerea unor situri istorice.