Donald Trump a făcut prima vizită ca preşedinte la sediul CIA, ca să repare relaţia cu serviciile de informaţii pe care le-a criticat dur în scandalul privind implicarea Rusiei în campania electorală. Donald Trump a mulţumit spionilor pentru misiunea lor, dar nu s-a abţinut să critice presa, pe care o consideră ostilă. Jurnaliştii au fost atacaţi şi de noul purtător de cuvânt al Casei Albe, în prima sa conferinţă.
Aflat la sediul CIA, Donald Trump i-a felicitat pe agenţii de informaţii şi şi-a declarat susţinerea pentru activitatea acestora. Vizita a venit după ce noul preşedintele american a acuzat agenţia de spionaj că a dat presei informaţii despre presupusele sale legături cu Rusia. Şi, în timp ce încercă să-o împace pe agenţii CIA, critica jurnaliştii.
„Am un conflict permanent cu jurnaliştii, sunt printre cei mai necinstiţi oameni din lume şi au făcut să pară că eu aş avea o dispută cu serviciile de informaţii. Nimeni nu apreciază mai mult ca Donald Trump serviciile de informaţii şi CIA! Nimeni! Extrem de puţini oameni pot face meseria pe care o faceţi voi şi vreau să vă spun că vă susţin complet”, a declarat noul președinte american.
Un atac la adresa jurnaliştilor a venit şi din partea lui Sean Spicer, noul purtător de cuvânt al Casei Albe. În prima sa conferinţă de presă, acesta a criticat presa americană pentru modul în care a relalat ceremoniile de învestire. Mai precis, Sean Spicer a acuzat publicaţiile că au minţit în legătură cu numărul de participanţi.
„A fost cel mai mare public care a urmărit vreodată o învestire, atât de la faţa locului, cât şi în jurul globului. Aceste încercări de a minimiza entuziasmul învestirii sunt ruşinoase şi greşite. El (n.red. - Donald Trump) va transmite mesajul său direct poporului american”, a spus Sean Spicer, purtătorul de cuvânt al Casei Albe.
Donald Trump a spus în nenumărate rânduri că marile trusturi de presă sunt împotriva sa, că mint cu bună ştiinţă şi că trasmit ştiri false. În campania electorală, Donald Trump a avut de partea sau numeroase site-uri cunoscute pentru răspândirea de informaţii eronate sau teorii ale conspiraţiei, dar cu un număr foarte mare de cititori.