Video Ucraina a lansat un atac masiv cu drone asupra Rusiei. Incendii la rafinăria din Moscova și la o importantă centrală electrică

Data actualizării: Data publicării:
Screenshot 2024-09-01 083825
Foto: captură video X

ACTUALIZARE Ucraina a lansat valuri de atacuri cu drone care au vizat centrale electrice și rafinării din regiunea Moscovei și din regiunea învecinată Tver, provocând incendii, în timp ce zeci de drone au fost distruse în alte părți ale țării, au declarat duminică oficiali ruși, potrivit Reuters.

Resturi de drone au provocat incendii la rafinăria de petrol din Moscova și la centrala electrică Konakovo din regiunea Tver, unul dintre cei mai mari producători de energie din centrul Rusiei, au declarat oficiali și mass-media.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Ministerul rus al Apărării a declarat pe aplicația de mesagerie Telegram că unitățile sale de apărare aeriană au distrus peste noapte 158 de drone lansate de Ucraina, dintre care nouă deasupra Moscovei și a regiunii înconjurătoare.

Primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, a declarat că mai multe drone au vizat rafinăria din Moscova și că un incendiu era în curs de stingere la o „cameră tehnică separată” din cadrul uzinei.

Agenția rusă de știri TASS, citând oficiali din rândul pompierilor, a declarat că incendiului i-a fost atribuit cel mai înalt nivel de complexitate, ceea ce ar putea necesita unități de salvare suplimentare.

Rafinăria din sud-estul capitalei ruse este deținută de Gazprom Neft, ramura petrolieră a gigantului rus Gazprom. Gazprom Neft a refuzat să comenteze.

Canalul de știri Baza Telegram, care este apropiat de serviciile de securitate ale Rusiei, a declarat că s-au auzit explozii puternice în apropierea centralei Konakovo.

Guvernatorul din Tver, Igor Rudenya, a declarat că a existat un incendiu în orașul Konakovo, dar că livrările de energie electrică și gaze au fost neîntrerupte. El nu a precizat ce arde.

Ucraina a încercat, de asemenea, să lovească centrala electrică Kașira din regiunea Moscovei cu trei drone, a declarat pe Telegram Mihail Șuvalov, șeful districtului orașului Kașira. Nu au existat incendii, pagube sau victime în urma atacului, a spus el.

„Electricitatea este furnizată fără probleme”, a postat Șuvalov pe Telegram.

Ministerul Apărării a declarat că 46 de drone au fost distruse deasupra regiunii de frontieră Kursk, 34 deasupra Briansk, 28 deasupra Voronej și 14 deasupra regiunii Belgorod. Alte câteva au fost doborâte deasupra Kaluga, Lipețk, Ryazan și a unei serii de alte regiuni rusești, a declarat ministerul.

Potrivit informațiilor preliminare, nu au existat răniți în urma atacurilor. Rusia dezvăluie rareori întreaga amploare a pagubelor provocate de atacurile aeriene ale Ucrainei.

Reuters nu a putut verifica în mod independent rapoartele. Ucraina nu a făcut niciun comentariu în acest sens.

Kievul face presiuni asupra Statelor Unite pentru a obține permisiunea de a utiliza arme furnizate de aliați pentru a lovi adânc în interiorul Rusiei.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri