Reunită la Camp David, familia lui Biden l-a îndemnat să rămână în cursă şi a dat vina pe echipa care l-a pregătit pentru confruntare

Data actualizării: Data publicării:
joe biden si familia
Reunită la Camp David, familia lui Biden l-a îndemnat să rămână în cursă şi a dat vina pe echipa care l-a pregătit pentru confruntare. FOTO: Profimedia Images

Familia preşedintelui Joe Biden s-a reunit duminică la Camp David pentru a-l îndemna pe liderul de la Casa Albă să rămână în cursă şi să continue să lupte în ciuda prestaţiei sale dezastruoase la dezbatere. Unii membri ai familiei au criticat modul în care personalul său l-a pregătit pentru confruntare, scrie The Guardian.

Biden şi-a petrecut ziua cu prima doamnă Jill Biden, copiii şi nepoţii săi. A fost o deplasare programată anterior la reşedinţa prezidenţială din Maryland pentru o şedinţă foto cu Annie Leibovitz pentru viitoarea Convenţie Naţională Democrată.

Dar întâlnirea a fost, de asemenea, un exerciţiu în încercarea de a-şi da seama cum să calmeze anxietatea democraţilor, care a explodat în urma prestaţiei de joi.

Deşi familia lui era conştientă de rezultatele slabe obţinute în faţa lui Donald Trump, ei continuă să creadă că este cea mai bună persoană pentru a-l învinge pe prezumtivul candidat republican. Membrii familiei lui Biden cred, de asemenea, că este capabil să îndeplinească funcţia de preşedinte pentru încă patru ani, au declarat persoane sub rezerva anonimatului.

Printre cei mai vocali: Jill Biden şi fiul său Hunter, la care preşedintele a apelat mult timp pentru sfaturi şi consiliere. Ambii consideră că preşedintele nu ar trebui să se retragă atunci când este la pământ şi cred că îşi poate reveni din ceea ce ei consideră a fi o performanţă sub aşteptări. Familia a pus la îndoială modul în care a fost pregătit pentru dezbatere de către personal şi s-a întrebat dacă ar fi putut face ceva mai bine.

Echipa de campania a lui Biden și-a concentrat eforturile  pe menținerea donatorilor şi susţinătorilor, în timp ce democraţii se întreabă din ce în ce mai mult dacă el ar trebui să rămână în cursă.

În acest moment al procesului de delegare, Biden ar trebui probabil să decidă să renunţe pentru a exista un nou candidat. Iar oamenii pe care îi ascultă cel mai mult - soţia şi fiul său - îi spun să rămână în cursă.

Chiar şi înainte de dezbatere, vârsta preşedintelui democrat, 81 de ani, a reprezentat o problemă pentru alegători, iar confruntarea de la ora de maximă audienţă a părut să consolideze preocupările profunde ale publicului în faţa poate celei mai mari audienţe pe care o va avea în cele patru luni până la ziua alegerilor. CNN a precizat că mai mult de 51 de milioane de persoane au urmărit dezbaterea.

În timp ce preşedintele se întâlnea cu familia lui, democraţii proeminenţi s-au adunat duminică pentru a oferi o demonstraţie publică de sprijin pentru campania sa.

"Nu cred că Joe Biden are o problemă în a conduce în următorii patru ani", a declarat un aliat apropiat, reprezentantul democrat James Clyburn din Carolina de Sud. "Joe Biden ar trebui să continue să candideze pe baza dosarului său".

Senatorul Raphael Warnock, un democrat din Georgia şi preot baptist, a declarat că au existat "mai multe duminici în care mi-aş fi dorit să fi ţinut o predică mai bună", făcând legătura cu prestaţia lui Biden la dezbatere. "Dar după terminarea predicii, era de datoria mea să transmit mesajul, să apar pentru oamenii pe care îi slujesc. Şi asta a făcut Joe Biden întreaga sa viaţă", a spus Warnock. Acesta a fost un ecou al mesajului din partea altor susţinători că Biden a avut o prestație slabă, dar o viaţă întreagă de bună guvernare.

Warnock, la fel ca Clyburn şi alţii, s-a referit la numeroasele minciuni ale lui Donald Trump din timpul dezbaterii - greşeli pe care Biden şi moderatorii dezbaterii nu au reuşit adesea să le verifice de pe scenă - inclusiv cu privire la atacul din 6 ianuarie 2021 asupra Capitoliului de către susţinătorii lui Trump, imigraţie şi rezultatul alegerilor din 2020. "Ori de câte ori îşi mişca gura, minţea", a spus Warnock despre Trump.

Dar unii democraţi şi-au exprimat îngrijorarea că atât campania lui Biden, cât şi Comitetul Naţional Democrat nu au luat suficient de în serios impactul dezbaterii.

Fostul senator de Iowa Tom Harkin, care a lucrat mai mult de două decenii cu Biden în Senat, a numit dezbaterea "un dezastru din care Biden nu îşi poate reveni".

Harkin a sugerat că senatorii democraţi aflaţi în curse cruciale şi "poate toţi senatorii democraţi în funcţie ar trebui să îi scrie o scrisoare lui Biden în care să îi ceară să îşi elibereze delegaţii şi să se dea la o parte, astfel încât convenţia să poată alege un nou candidat", potrivit unui e-mail către susţinători care a fost obţinut de Associated Press. Acesta a fost menţionat pentru prima dată în rubrica jurnalistei din Iowa Julie Gammack de sâmbătă, Iowa Potluck.

"Acesta este un moment periculos şi este mai important decât ego-ul sau dorinţele lui Joe Biden de a rămâne preşedinte", a conchis Harkin.

Preşedintele DNC, Jaime Harrison, şi managerul de campanie al lui Biden, Julie Chavez Rodriguez, au avut sâmbătă după-amiază o convorbire telefonică cu zeci de membri ai comitetului din întreaga ţară - un grup format din unii dintre cei mai influenţi membri ai partidului - în cadrul căreia au oferit o evaluare optimistă a ceea ce e de făcut și nu au dat posibilitatea celor prezenţi să pună întrebări. Mai mulţi membri ai comitetului care au participat la discuţie au spus că s-au simțit ca și când li s-a cerut să ignore o situaţie gravă.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cutremur în Romania, 3 iulie 2024. Unde s-a produs și ce magnitudine a avut
Digi FM
Tudor Chirilă, reacție după ce tricolorii au fost învinși de olandezi: „Nu e puțin lucru. Băieții ăștia au...
Pro FM
Katy Perry, într-un costum de baie îndrăzneț, alături de Orlando Bloom. Silueta artistei, din nou în centrul...
Film Now
Richard Gere face trecerea la televiziune. Va juca alături de Michael Fassbender într-un serial produs de...
Adevarul
O şcoală din Cluj aruncă la gunoi sute de cărți? Adevărul din spatele unei știri revoltătoare
Newsweek
VIDEO Tânăr după BAC: „O să dau la Litere chiar dacă mor de foame. Asta îmi place
Digi FM
Câți bani câștiga Smiley când făcea parte din trupa Simplu: „Ne facem de râs! Strângeam bani să mâncăm la...
Digi World
De ce-i ciupesc țânțarii pe unii oameni mai mult decât pe alții. Ce explicații au reieșit în urma mai multor...
Digi Animal World
Un bărbat a avut parte de șocul vieții când a mers noaptea la toaletă. A aprins lumina și a văzut cum se...
Film Now
Jamie Foxx rupe tăcerea cu privire la boala misterioasă care aproape i-a provocat moartea: „Prețuiesc fiecare...
UTV
Emily Burghelea a fost implicata intr-un accident grav de masina. "Nu stiam daca mai am fata. Nu simteam...