Liderii de rang înalt ai democraților exclud posibilitatea înlocuirii lui Joe Biden din cursa prezidențială

Data publicării:
Joe Biden cu telefonul la ureche
Joe Biden. Foto: profimedia Images

Principalii lideri ai Partidului Democrat au exclus, duminică, posibilitatea înlocuirii președintelui Joe Biden în candidatura la alegerile prezidențiale din noiembrie, în urma unei prestații dezastruoase la dezbaterea de vineri, relatează Reuters.

Membrii de rang înalt ai partidului au cerut ca formațiunea să se concentreze mai mult pe câștigarea curselor și pe conștientizarea consecințelor a unei noi administrații Trump.

După o zi de discuții intense, speculații și propuneri, liderii democrații au exclus complet cererile și posibilitatea de a alege un nou candidat, mai tânăr, pentru a intra în cursa pentru Casa Albă împotriva lui Donald Trump.

Biden a discutat, duminică, cu membri ai familiei sale, la Camp David, cu privire la posibilitatea unei retrageri, viitorul său politic fiind principala temă de discuție.

Totuși, cererile ca Biden să se retragă au continuat, iar un sondaj CBS de după dezbatere a arătat că numărul democraților care cred că Biden n-ar trebui să candideze a crescut la 46%, față de 36% în februarie.

„Din păcate, adevărul este că Biden ar trebui să se retragă din cursă, pentru binele țării pe care a servit-o atât de admirabil vreme de o jumătate de secol. Liniștea pensiei este, de acum, necesară pentru președintele Biden”, se arată într-un editorial publicat de Atlanta Journal-Constitution.

Liderii democrați vor să continue cu Biden

„Categoric nu”, a răspuns Raphael Warnock, senator democrat din partea statului  Georgia, și unul dintre principalii candidați pentru a-l înlocui pe Biden.

„Se mai întâmplă să avem și dezbateri proaste. Întrebarea este pentru cine luptă Donald Trump în afară de sine însuși? Eu sunt alături de Joe Biden și este sarcina noastră să ne asigurăm că trece de linia de sosire în noiembrie”, a adăugat Warnock.

Liderul democraților din Camera Reprezentanților, Hakeem Jeffries, cel care va deveni liderul acestui for dacă democrații câștigă alegerile din noiembrie, spune că Biden a suferit o înfrângere în dezbaterea cu Trump, dar că democrații trebuie să continue să încerce să-i convingă pe oameni.

„Cred că o înfrângere nu este nimic mai mult decât o pregătire pentru a reveni în forță. Momentul în care suntem acum este cel al unei reveniri, iar pentru asta e nevoie ca noi toți să ne ridicăm și să oferim un mesaj pentru viitor în care să arătăm că platforma democrată este cea mai bună pentru a răspunde la problemele poporului american”, a spus Jeffries.

Și un alt democrat de rang înalt din Cameră a oferit un răspuns similar.

„Biden trebuie să rămână în cursă. Trebuie să demonstreze de-acum încolo că are capacitatea de a conduce țara”, a declarat James Clyburn pentru CNN.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri