Live Text Consilier prezidențial: Ucraina controlează doar o treime din orașul Bahmut

Data actualizării: Data publicării:
militari cu o armă ușoară în războiul din Ucraina
Război în Ucraina. Foto: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine
Din articol
Putin recunoaște că sancțiunile occidentale au lovit economia rusească „pe termen mediu” SUA: Rusia vrea să obțină arme și muniție de la Coreea de Nord în schimbul hranei  Ucraina nu mai controlează decât o treime din oraşul Bahmut (consilier prezidențial) Putin cheamă 147.000 de ruși la serviciul militar obligatoriu Armata chineză, „pregătită să-şi intensifice cooperarea” cu forţele armate ruse „Eroii” Rusiei. Un criminal rus, eliberat din închisoare de Wagner pentru a lupta în Ucraina, a ucis din nou când s-a întors acasă Rusia preia la 1 aprilie președinția Consiliului de Securitate al ONU. Lavrov va conduce ședința. Kuleba: „O glumă proastă” În jur de 30% din tot teritoriul ucrainean este contaminat cu mine și explozibili ISW: Șeful departamentului naval al Gărzii Naționale Ruse a fost arestat într-o posibilă anchetă extinsă de corupție Relaţiile UE - China, legate de atitudinea Beijingului faţă de „războiul lui Putin” în Ucraina. Von der Leyen: „Trebuie să fim sinceri” Reuters: În ciuda sancțiunilor aplicate Moscovei, UE continuă să facă afaceri cu Rusia lui Putin Ucraina califică viitoarea președinție rusă a Consiliului de Securitate al ONU drept „o glumă proastă” de 1 aprilie Maia Sandu: Rusia duce un război hibrid și vrea să instaleze la Chișinău o guvernare prorusă obedientă FSB-ul lui Putin a arestat un jurnalist The Wall Street Journal pe care îl acuză de spionaj. Evan riscă 20 de ani de închisoare Centrala nucleară Zaporojie „nu poate fi protejată” Ucraina recunoaște că pierde teren la Bahmut. SUA: „Este festivalul măcelului pentru ruși” Erdogan spune că Putin ar putea merge în Turcia în aprilie. Kremlinul neagă Atacurile rusești au scăzut în intensitate Şeful armatei americane avertizează asupra consumului de muniţie în caz de război Oligarhii ruși îl critică pe Putin: „E satana” Putin folosește cipuri americane ca să-și vâneze adversarii

Ofensiva rusă în Ucraina a scăzut în intensitate, potrivit armatei ucrainene, care arată că numărul zilnic al atacurilor s-a înjumătățit față de începutul lunii martie. Rusia a reușit avansuri mici în zona Bahmutului, însă ucrainenii spun în continuare că orașul este sub controlul lor, iar pierderile sunt grele de ambele părți. Consumul de muniție pe frontul din Ucraina rămâne o problemă mare, care le dă de gândit chiar și americanilor, oficialii de la Pentagon anunțând că accelerează producția, pentru a face față oricărei situații.

LiveText-ul Digi24.ro care a acoperit evenimentele din Ucraina poate fi urmărit AICI.

Putin recunoaște că sancțiunile occidentale au lovit economia rusească „pe termen mediu”

ACTUALIZARE 22:32 Vladimir Putin a recunoscut pentru prima oară că sancțiunile occidentale menite să lipsească Kremlinul de banii de care are nevoie pentru a continua războiul sângeros pe care îl duce împotriva Ucrainei de peste un an, au lovit în economia Rusiei, „pe termen mediu”.

„Restricțiile ilegitime impuse împotriva economiei rusești poate că au avut într-adevăr un impact pe termen mediu”, a spus dictatorul rus într-un discurs televizat de miercuri, preluat de presa din Rusia și citat de CNN.

Este vorba de o afirmație rară a dictatorului rus, care de luni de zile încearcă să braveze și să facă lumea să creadă că sancțiunile occidentale au avut un efect minim asupra economiei rusești. Propaganda rusească a încercat, de asemenea, să acrediteze ideea că sancțiunile occidentale au lovit mai rău în economiile Vestului decât în cea a Rusiei.

Citește continuarea AICI.

SUA: Rusia vrea să obțină arme și muniție de la Coreea de Nord în schimbul hranei 

ACTUALIZARE 21:21 SUA spun că au noi informații că Rusia caută în mod activ să obțină mai multe arme sau muniție din Coreea de Nord, transmite Sky News. 

Aparent, Washington este preocupat că statul condus de Kim Jong Un va oferi ajutorul. 

Iar purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby, le-a declarat reporterilor că Rusia vrea să trimită o delegație în Coreea de Nord pentru a oferi mâncare în schimbul armelor.

Ucraina nu mai controlează decât o treime din oraşul Bahmut (consilier prezidențial)

ACTUALIZARE 21:00 Ucraina nu mai controlează decât o treime din oraşul Bahmut, scena unor lupte violente şi extrem de sângeroase de câteva luni în estul ţării, a afirmat joi un consilier al preşedinţiei ucrainene, Serghii Leşcenko, citat de AFP.

„O treime din Bahmut este controlată de Ucraina, aşa cum au stabilit observatorii internaţionali”, a declarat Leşcenko într-o conferinţă de presă, difuzată pe contul Telegram al preşedinţiei de la Kiev, conform Agerpres.

El a dezminţit totuşi informaţia că oraşul ar fi încercuit de forţele ruse, aşa cum afirmase anterior un responsabil prorus din estul ţării. 

Patronul grupului paramilitar rus Wagner, Evgheni Prigojin, afirmase în 20 martie că oamenii săi, aflaţi în prima linie în această bătălie, controlează „circa 70%” din Bahmut. Această informaţie nu fusese confirmată până în prezent de autorităţile ucrainene. 

Think tank-ul american Institute for the Study of War (ISW) a afirmat miercuri că forţele ruse controlează „circa 65%” din Bahmut după ce au avansat în ultimele cinci zile în special în nord.

Putin cheamă 147.000 de ruși la serviciul militar obligatoriu

ACTUALIZARE 20:48 Vladimir Putin a semnat un decret care demarează campania de recrutare militară ce are loc în fiecare primăvară, chemând 147.000 de cetățeni pentru serviciul militar obligatoriu, transmite joi agenția de presă rusă TASS, preluată de Reuters.

În luna septembrie a anului trecut, Putin a semnat un ordin de chemare a până la 120.000 de oameni pentru campania din toamnă. La acea vreme, TASS îl cita pe ministrul apărării, care spunea că recrutarea nu este în niciun fel legată de operațiunea militară specială, expresia oficială folosită de Rusia pentru războiul din Ucraina.

Toți bărbații din Rusia trebuie să îndeplinească un an de serviciu militar, între vârstele de 18 și 27 de ani, sau antrenamentul echivalent în timpul studiilor superioare.

Citește continuarea AICI.

Armata chineză, „pregătită să-şi intensifice cooperarea” cu forţele armate ruse

ACTUALIZARE 19:32 Armata chineză este „pregătită să-şi intensifice cooperarea şi comunicarea” cu forţele armate ruse, a declarat joi un purtător de cuvânt al armatei chineze, citat de EFE.

„Forţele armate chineze sunt dispuse să lucreze cu cele ruse pentru a-şi consolida comunicarea şi coordonarea strategică”, a declarat un purtător de cuvânt al armatei chineze, Tan Kefei, citat într-un comunicat al Ministerului Apărării de la Beijing pe contul oficial al instituţiei din reţeaua de socializare Wechat.

De asemenea, Armata Populară de Eliberare (a Chinei, PLA) este pregătită să „organizeze regulat patrule maritime şi aeriene comune” şi să „consolideze schimburile şi cooperarea” cu forţele ruse, a spus el.

Citește continuarea AICI.

„Eroii” Rusiei. Un criminal rus, eliberat din închisoare de Wagner pentru a lupta în Ucraina, a ucis din nou când s-a întors acasă

ACTUALIZARE 18:51 Un rus condamnat la închisoare după o crimă și grațiat după ce s-a alăturat grupului Wagner a fost reținut fiind acuzat că a ucis din nou. Potrivit presei locale, acesta este suspectat că a omorât o femeie în vârstă.

Ivan Rossomakhin, în vârstă de 28 de ani, a fost condamnat pentru crimă și condamnat la 14 ani într-o colonie penală în 2020, scrie Mediazona. Acesta s-a alăturat grupului Wagner pentru a lupta în Ucraina și a fost grațiat.

După ce s-a întors de pe front, Rossomakhin s-a stabilit în satul natal Novy Burets pe 21 martie. Pe 29 martie, cadavrul unei femei în vârstă a fost descoperit cu multiple răni înjunghiate. Potrivit unor surse locale, Rossomakhin a mărturisit crima.

Citește continuarea AICI.

Rusia preia la 1 aprilie președinția Consiliului de Securitate al ONU. Lavrov va conduce ședința. Kuleba: „O glumă proastă”

ACTUALIZARE 18:05 Ucraina a calificat joi viitoarea preşedinţie rusă a Consiliului de Securitate al ONU - începând de sâmbătă şi pentru o lună - drept „o glumă proastă”, informează AFP, potrivit Agerpres.

„Preşedinţia rusă a Consiliului de Securitate al ONU la 1 aprilie este o glumă proastă. Rusia i-a uzurpat sediul; ea duce un război colonial; preşedintele său este un criminal de război căutat de Tribunalul Penal Internaţional pentru răpire de copii”, a denunţat pe Twitter şeful diplomaţiei ucrainene Dmitro Kuleba.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Rusia a fost ultima dată la președinția Consiliului de Securitate în februarie 2022, la sfârșitul cărei luni a declanșat invazia din Ucraina.

Vezi și VIDEO. Prietenii lui Putin din Parlamentul Austriei au boicotat un discurs al lui Zelenski

În jur de 30% din tot teritoriul ucrainean este contaminat cu mine și explozibili

ACTUALIZARE 17:10 Aproximativ 30% din teritoriul ucrainean este contaminat cu explozibili şi mine, a declarat, joi, ministrul adjunct de Interne de la Kiev, Bogdan Drapiatîi, care a anunţat, totodată, că guvernul lucrează la crearea unui centru specializat de găsire şi dezactivare a minelor.

„În prezent, aproximativ 30% din teritoriul statului nostru este contaminat cu obiecte explozive, ceea ce echivalează cu 174.000 de kilometri pătraţi”, a spus el, conform Agerpres. Drapiatîi a explicat că specialişti din diferite structuri ale Ministerului de Interne acţionează pentru a demina toate suprafeţele afectate aflate sub controlul Ucrainei.

Lucrările de eliminare a minelor şi a altor dispozitive explozive, a adăugat oficialul, se concentrează pe acele teritorii eliberate de Ucraina după ce au fost ocupate de Rusia.

Întrebat cât timp îi va lua guvernului ucrainean să cureţe de mine întreg teritoriul ţării, ministrul adjunct a precizat că răspunsul va fi cunoscut doar după ce Ucraina va expulza toate trupele ruseşti din teritoriile ocupate de acestea.

ISW: Șeful departamentului naval al Gărzii Naționale Ruse a fost arestat într-o posibilă anchetă extinsă de corupție

ACTUALIZARE 17:00 Șeful departamentului naval al Gărzii Naționale Ruse (Rosgvardia) a fost arestat în ceea ce ar putea fi o „anchetă extinsă a corupției” din cadrul serviciului intern de securitate, transmite Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), citat de Sky News. 

Colonelul Serghei Volkov, șeful Corpului Serviciului Naval al Gărzii Naționale, a fost arestat miercuri pentru acuzațiile de abuz de autoritate în legătură cu vânzarea a unor sisteme radar de proastă calitate la prețuri mult umflate, potrivit ISW. 

Citește continuarea AICI.

Relaţiile UE - China, legate de atitudinea Beijingului faţă de „războiul lui Putin” în Ucraina. Von der Leyen: „Trebuie să fim sinceri”

ACTUALIZARE 14:30 Viitorul relaţiilor între Uniunea Europeană şi China depinde în mare parte de atitudinea Beijingului faţă de „războiul lui Putin” în Ucraina, a avertizat joi șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care urmează să facă o vizită în China.

EU Commission President Leyen - EU Council President Michel
Președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen. Foto: Profimedia Images

„Trebuie să fim sinceri: maniera în care China va continua să reacţioneze faţă de războiul lui Putin va fi un factor determinant al relaţiilor între UE şi China”, a declarat preşedinta Comisiei Europene, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Reuters: În ciuda sancțiunilor aplicate Moscovei, UE continuă să facă afaceri cu Rusia lui Putin

ACTUALIZARE 13:40 Cele zece runde de sancțiuni europene impuse Rusiei de când a început invazia pe scară largă în Ucraina, în februarie anul trecut, se traduc prin faptul că Uniunea Europeană a aplicat cea mai dură pedeapsă impusă vreodată împotriva unei țări străine.

Bruxelles-ul spune că sancțiunile sale sunt menite să reducă veniturile Moscovei și accesul acesteia la tehnologii ce pot fi folosite în război.  Dar impactul sancțiunilor „nu va fi suficient de sever pentru a limita capacitatea Rusiei de a purta un război împotriva Ucrainei în 2023”, se arată într-o notă de cercetare a Parlamentului European citată într-o analiză Reuters. 

Citește continuarea AICI.

Ucraina califică viitoarea președinție rusă a Consiliului de Securitate al ONU drept „o glumă proastă” de 1 aprilie

ACTUALIZARE 12:30 Ucraina a calificat joi viitoarea preşedinţie rusă a Consiliului de Securitate al ONU - începând de sâmbătă şi pentru o lună - drept o glumă proastă, informează AFP. 

Preşedinţia rusă a Consiliului de Securitate al ONU la 1 aprilie este o glumă proastă. Rusia i-a uzurpat sediul; ea duce un război colonial; preşedintele său este un criminal de război căutat de Tribunalul Penal Internaţional pentru răpire de copii, a denunţat pe Twitter şeful diplomaţiei ucrainene Dmitro Kuleba. 

consiliul se securitate al onu profimedia
Reuniune a Consiliului de Securitate al ONU. Foto: Profimedia Images

Rusia urmează să preia sâmbătă, 1 aprilie, preşedinţia Consiliului de Securitate al ONU. Pe fondul războiului din Ucraina, s-a pus problema cum ar putea Rusia să supravegheze un organism menit să menţină pacea şi securitatea internaţională. 

Consiliul de Securitate al ONU are 15 membri (ţări), iar fiecare membru are un vot. În conformitate cu Carta Naţiunilor Unite, toate statele membre sunt obligate să respecte deciziile Consiliului. Fiecare membru este pe rând preşedinte şi se face o rotaţie în fiecare lună, notează Agerpres.

Maia Sandu: Rusia duce un război hibrid și vrea să instaleze la Chișinău o guvernare prorusă obedientă

ACTUALIZARE 12:20 Rusia nu renunţă la ideea preluării puterii în Republica Moldova şi acţionează prin diferite mijloace ale războiului hibrid pentru a-şi instala la Chişinău o guvernare prorusă obedientă, a declarat preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, în cadrul emisiunii „Puncte de Reflecţie” de la Vocea Basarabiei, informează IPN şi Deschide.md. 

Potrivit Maiei Sandu, datorită eroismului armatei ucrainene linia frontului este acum departe de frontiera moldo-ucraineană, iar pericolul implicării Republicii Moldova în război este minim. Însă, în lipsa unui pericol militar iminent, Republica Moldova se confruntă cu elementele unui război hibrid. 

„Sunt încercări din partea Federaţiei Ruse de a submina guvernarea, de a răsturna guvernarea şi avem mai multe probe în acest sens. Rusia încearcă să-şi pună la Chişinău o guvernare prorusă, astfel încât să poată să folosească Republica Moldova inclusiv împotriva Ucrainei, aşa cum face în cazul Belarusului. Am auzit declaraţiile de la Kremlin precum că vor amplasa arme nucleare pe teritoriul Belarus. Exact asta îşi doreşte Rusia şi în cazul Republicii Moldova, doar că astăzi Republica Moldova are o guvernare independentă care lucrează pentru binele cetăţenilor şi de aceea nu poate fi folosită, aşa cum ar fi fost folosită o guvernare prorusă”, a declarat preşedinta Republicii Moldova, citată de Agerpres.

Citește continuarea AICI

FSB-ul lui Putin a arestat un jurnalist The Wall Street Journal pe care îl acuză de spionaj. Evan riscă 20 de ani de închisoare

ACTUALIZARE 11:50 Serviciul Federal de Securitate din Rusia a anunțat, joi, reținerea corespondentului publicației americane The Wall Street Journal. Acesta a fost răpit de pe stradă din Ekaterinburg  unde se deplasase pentru a scrie despre atitudinea oamenilor față de război și față de recrutările armatei private Wagner, transmite publicația independentă meduza. 

După cum transmite FSB-ul în comunicatul oficial, jurnalistul „acționa la ordinele părții americane, aduna informații care erau considerate secrete de stat, despre activitatea unei uzine care producea componente militare”.

Parchetul rusesc i-a înaintat acestuia acuzații în conformitate cu articolol 276 din Codul Penal al Federației Ruse, care presupune acuzarea de spionaj, pentru care pedeapsa este închisoare pe 20 de ani. 

Citește continuarea AICI

Centrala nucleară Zaporojie „nu poate fi protejată”

ACTUALIZARE 10:30 Șeful ONU pentru energie atomică, Rafael Mariano Grossi, a vizitat miercuri centrala nucleară Zaporojie din Ucraina și a spus că a existat o creștere semnificativă a numărului de trupe în apropierea centralei și că aceasta nu mai poate fi protejată.

A fost a doua vizită a lui Grossi la Zaporojie de când Rusia a invadat Ucraina în februarie anul trecut. Agenția ONU pentru energie atomică are o echipă de experți în interiorul centralei din septembrie anul trecut, dar Grossi a descris situația ca fiind „încă precară”.

„Este evident că activitatea militară este în creștere în toată această regiune. Deci centrala nu poate fi protejată”, a spus el.

profimedia-0765917472
Rafael Grossi a vizitat centrala nucleară Zaporojie. Foto: Profimedia Images

„Încerc să pregătesc şi să propun măsuri realiste care vor fi aprobate de toate părţile”, a spus Grossi, precizând că acest compromis s-ar referi de data aceasta la centrala propriu-zisă, şi nu doar la zona din jurul ei, vizată de negocierile lipsite de succes de până acum.

„Trebuie evitată o catastrofă”, a adăugat el, regretând că „activitatea militară este în creştere în toată această regiune”, mai ales cu o „creştere semnificativă a numărului de soldaţi”.

Ucraina recunoaște că pierde teren la Bahmut. SUA: „Este festivalul măcelului pentru ruși”

ACTUALIZARE 10:35 Ucraina a recunoscut că forțele ruse au făcut unele progrese în Bahmut.

„Forțele inamice au avut un grad de succes în acțiunile lor menite să asalteze orașul Bahmut”, a anunțat statul major într-un raport transmis joi dimineața.

„Apărătorii noștri păstrează controlul orașului și resping numeroase atacuri inamice”, se mai arată în comunicat.

Șeful statului major al SUA, generalul Mark Milley, a oferit parlamentarilor americani o evaluare mai optimistă.

„Rușii nu au făcut niciun fel de progres în și în jurul orașului Bakhmut”, a spus el.

„Este festivalul măcelului pentru ruși. Ei sunt bătuți în vecinătatea Bahmutului și ucrainenii au luptat foarte, foarte bine”, a mai spus Milley, potrivit Sky News.

Luptele continuă și în alte orașe de pe linia frontului.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Erdogan spune că Putin ar putea merge în Turcia în aprilie. Kremlinul neagă

ACTUALIZARE 10:20 Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a spus miercuri că omologul său rus, Vladimir Putin, ar putea face o vizită în Turcia pe 27 aprilie pentru inaugurarea primului reactor nuclear din țară, construit de compania de stat rusă de energie nucleară Rosatom, relatează Reuters. 

putin erdogan profimedia
Recep Erdogan și Vladimir Putin. Foto: Profimedia

Atacurile rusești au scăzut în intensitate

Forțele ruse au obținut mici avansuri în Bahmut, în estul Ucrainei, au anunțat miercuri seară reprezentanții armatei ucrainene, care susțin că orașul rezistă în continuare asaltului care durează de mai multe luni. 

„Forțele inamice au înregistrat anumite reușite în asaltul asupra orașului Bahmut. Apărătorii noștri rezistă însă și resping numeroase atacuri”, se arată în raportul de noapte al Statului Major al armatei ucrainene, potrivit Reuters.

ucraina atacuri
Foto: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine

În sud, reprezentantul agenției nucleare a ONU avertizează că numărul trupelor masate de ruși în regiunea Zaporojie, unde se află cea mai mare centrală nucleară din Europa, a crescut, iar centrala nu mai poate fi protejată.

Numărul mediu de atacuri zilnice ale rușilor a scăzut pentru a patra săptămână la rând, potrivit Statului Major ucrainean. În ultimele șapte zile s-au înregistrat 69 de atacuri ale rușilor, față de 124 în săptămâna 1-7 martie.

Și jurnaliștii Reuters prezenți pe front în zona Bahmut și în nord raportează o scădere a intensității atacurilor rusești.

Şeful armatei americane avertizează asupra consumului de muniţie în caz de război

Şeful Statului Major al armatei SUA, generalul Mark Milley, a avertizat miercuri că un război între Statele Unite şi o altă mare putere va antrena un consum „extraordinar” de muniţie şi că ţara ar trebui să se asigure că este pregătită, scrie Agerpres, preluând AFP.

Ucraina şi Rusia au folosit cantităţi foarte mari de muniţie de artilerie de când Moscova a invadat ţara vecină în februarie 2022, ceea ce provoacă îngrijorări legate de stocurile pe care le deţin Statele Unite, după ce au furnizat multă muniţie Kievului.

„Nivelul incredibil de consum de muniţie” este o „mare lecţie” a conflictului din Ucraina care rămâne un „război regional limitat”, a declarat generalul Mark Milley.

„Dacă ar fi un război în peninsula coreeană sau un război al puterilor între Statele Unite şi Rusia, acest consum ar fi extraordinar”, a adăugat el.

„Încă mai avem de lucru pentru a ne asigura că stocurile noastre (...) sunt pregătite” pentru a face faţă oricărei situaţii, a afirmat Mark Milley.

Un înalt oficial al Pentagonului, Gabe Camarillo, a afirmat cu o zi înainte că Statele Unite investesc pentru a produce mai multă muniţie de artilerie.

Camarillo a precizat că SUA caută să producă mai multe muniţii de calibrul 155 mm, lansatoare şi rachete Javelin, precum şi muniţie pentru sistemele de lansatoare de rachete de precizie Himars.

Oligarhii ruși îl critică pe Putin: „E satana”

O discuție telefonică interceptată și publicată în mediul online între doi oligarhi ruși, în care aceștia îl critică deschis pe dictatorul rus, Vladimir Putin, a provocat un scandal de proporții la Moscova.

Înregistrarea convorbirii între Iosif Prigojin (coincidență de nume cu Evgheni Prigojin, șeful Wagner - n.r.), un producător muzical, și oligarhul Farhad Ahmedov are 35 de minute, iar cei doi se plâng frecvent de invazia din Ucraina și îl acuză pe Putin și guvernul său că „ne-au nenorocit, ne-au nenorocit copiii, viitorul lor și destinul lor”.

Prigojin răspunde: „Să fiu sincer, toți sunt niște criminali (...)”. De asemenea, cei doi înjură de 157 de ori în convorbire și îl insultă deschis pe Putin și cercul său de apropiați de la Kremlin.

Ahmetov spune că Putin „este satana” și că și el și Medvedev „au luat-o razna” și sunt „niște pitici, imaturi, terminați”.

Putin folosește cipuri americane ca să-și vâneze adversarii

Moscova a anunțat în 2017 că a lansat una dintre cele mai vaste rețele de camere de supraveghere din lume care utilizează sistemul de recunoaștere facială, iar, de atunci, autoritățile ruse s-au folosit de tehnologia din Occident ca să vâneze și să hărțuiască mii de persoane care au criticat sau au protestat în public împotriva Kremlinului, potrivit unei investigații Reuters.

Nu e niciun secret că guvernul rus folosește tehnologia de recunoaștere facială pentru a-i monitoriza pe cetățeni. Sistemul de recunoaștere facială îi ajută pe polițiști să îi identifice și să îi prindă pe cei care se împotrivesc regimului lui Putin - o tactică folosită ca măsură preventivă ori de câte ori doresc.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Mark Zuckerberg, șeful Facebook, explică ce este cu buncărul său antiatomic: „Este doar un mic...
Digi FM
Un american și-a dus soția la un magazin din Brașov, iar imaginile sunt virale. Reacția acestuia când vede...
Pro FM
Închisoarea l-a schimbat complet pe Sean „Diddy” Combs. Rapperul „a slăbit” și „a albit” în cele trei luni de...
Film Now
Tom Hanks insistă că „e într-o formă bună”, în ciuda apariției care i-a îngrijorat pe fani. S-a zvonit că...
Adevarul
Amantlâc în fotbalul mare: viitoarea nevastă i-a bătut la ușă amantei în miez de noapte
Newsweek
Bucura Oprescu care a garantat indexarea pensiilor reconfirmată ministrul muncii. Își ține cuvântul?
Digi FM
Fiica lui Mircea Diaconu rupe tăcerea după moartea actorului: „Nu a murit de cancer de colon”
Digi World
O vedetă TikTok a murit la doar 19 ani din cauza unei boli foarte rare care afectează doar câteva sute de...
Digi Animal World
Cum arată câinele care valorează un milion de euro. A fost conceput și născut în România: „A câștigat toate...
Film Now
Jennifer Lopez, fotografiată la cumpărături cu Emme, pe care a prezentat-o cu pronume neutru acum doi ani
UTV
Andreea Balan si George Burcea, impreuna la serbarea fiicei lor, Ella. Au lasat in urma certurile pentru...