Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a mutat Crăciunul în octombrie prin decret și promite „pace, fericire și securitate”

Data actualizării: Data publicării:
nicolas maduro
Foto: Nicolas Maduro, președintele Venezuelei / Sursa foto: Profimedia Images

Președintele Nicolas Maduro a decretat că festivitățile de Crăciun vor începe la 1 octombrie în Venezuela. Proaspăt autodeclarat reales, confruntându-se cu proteste uriașe de stradă și haos politic, acum le spune venezuelenilor că așa le mulțumește și le promite „pace, fericire și securitate”.

Anunțul bizar a fost făcut în timpul uneia dintre frecventele apariții TV ale președintelui.

Este septembrie și deja se simte Crăciunul. Așa că anul acesta – ca un mod de a vă aduce un omagiu și de a vă mulțumi – voi decreta ca Crăciunul să fie anticipat la 1 octombrie”, a proclamat Maduro.

Liderul autoritar al Venezuelei, care se confruntă cu ceea ce experții numesc cea mai mare provocare politică a guvernului său, a promis tuturor venezuelenilor un Crăciun cu „pace, fericire și securitate”.

Acest lucru este puțin probabil, având în vedere incertitudinea și furia produse de decizia lui Maduro de a-și revendica victoria la alegerile prezidențiale din iulie fără a oferi dovezi, scrie The Guardian.

Un număr tot mai mare de informații sugerează că Maduro a pierdut într-adevăr alegerile în favoarea rivalului său din opoziție, Edmundo González, de unde ar veni și refuzul său de a publica cifrele detaliate ale voturilor din secțiile de votare. Luni, autoritățile au emis un mandat de arestare pentru González.

Luni, Bloomberg a scris că SUA sunt gata să anunțe sancțiuni individuale împotriva a 15 personalități de rang înalt din administrație pentru presupusa lor obstrucție a „organizarii de alegeri prezidențiale libere și corecte”. Printre cei care se așteaptă să fie vizați se numără ministrul de externe, Yván Gil, președintele Curții Supreme, Caryslia Beatriz Rodríguez Rodríguez și un membru de top al consiliului electoral, Rosalba Gil Pacheco.

Oficialii militari responsabili pentru o represiune dură post-electorală numită Operación Tun Tun (Operațiunea Cioc Cioc) sunt de asemenea așteptați să se confrunte cu sancțiuni ca urmare a represiunii care a dus la moartea a peste 20 de persoane și la cele 1.700 de persoane închise.

Deși ciudată, decizia lui Maduro de a sărbători Crăciunul mai devreme nu este fără precedent. Politicianul a făcut același lucru în mai multe rânduri de la preluarea mandatului după moartea prematură în 2013 a mentorului său, Hugo Chávez.

Manevra de Crăciun pare, cel puțin parțial, concepută pentru a distrage atenția de la necazurile unei administrații care a supravegheat una dintre cele mai grave prăbușiri economice pe timp de pace din istoria modernă.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Aflat pentru prima dată în spațiu, un astronaut NASA a privit spre Pământ: „Am trăit o minciună până acum...
Digi FM
Ilie Năstase ar fi divorțat în mare secret de soție. Ion Țiriac: "Am auzit că a divorțat acum 2 săptămâni. E...
Pro FM
Bianca Censori a ieșit pe stradă fără pantaloni. Soția lui Kanye West a luat masa la un local de fițe, dar a...
Film Now
Reacția lui Tom Hardy, după ce Charlize Theron a mărturisit că s-a simțit amenințată de prezența lui la...
Adevarul
Șeful serviciului de informații al armatei ucrainene a estimat când va pune Rusia capăt războiului
Newsweek
O boală mortală amenință la granița României. E pentru prima oară în 100 ani. Care sunt simptomele?
Digi FM
Ilie Năstase ar fi divorțat în mare secret de soție. Ion Țiriac: "Am auzit că a divorțat acum 2 săptămâni. E...
Digi World
"Nu am văzut niciodată asta în casa noastră. Și stăm aici de patru ani". Ce au descoperit doi soți, total...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Unul dintre cei mai faimoși actori ai planetei în anii '90, de nerecunoscut astăzi. Pozat de paparazzi după...
UTV
Sean Penn are o noua iubita. Cine este Valeria Nicov, moldoveanca in varsta de 26 de ani alaturi de care a...