Video Pirotehniștii ucraineni au neutralizat o bombă rusească rară model FAB-500T

Data actualizării: Data publicării:
Bomba
Bomba neutralizată
Din articol

Serviciul de Stat pentru Situații de Urgență din Ucraina a publicat un videoclip care prezintă activitatea pirotehniștilor din apropiere de Zaporojie , unde au reușit să neutralizeze o bombă aeriană rusească care nu reușise să detoneze la impactul cu solul, scrie Defense Express.

Din filmare, se vede că bomba în cauză ar fi o unitate FAB-500T rară, pe care forțele ruse au modificat-o probabil cu modulul UMPK în timpul recentelor lovituri asupra orașului.

Forțele ruse au desfășurat anterior bombe FAB-500T în atacurile asupra regiunii Kharkiv.

Impact nimicitor

Bomba FAB-500T a fost dezvoltată inițial în perioada sovietică pentru avioane de recunoaștere-atac, cum ar fi avionul MiG-25RB.

„T"-ul din denumire se referă la carcasa termorezistentă a bombei, concepută pentru a suporta tensiunile termice generate de vitezele mari ale avionului MiG-25RB, care putea atinge până la 3.000 km/h. O altă caracteristică notabilă a bombei FAB-500T este capacitatea sa aerodinamică raportată, unele surse sugerând că, atunci când este lansată la viteze mari de către avionul MiG-25RB, bomba ar putea atinge o rază de acțiune de 30-40 de kilometri fără accesorii suplimentare precum modulul UMPK, care transformă bombele convenționale în muniții ghidate.

În comparație cu bomba standard FAB-500M62, frecvent utilizată pentru conversie cu modulele UMPK, bomba FAB-500T este mai alungită și conține o încărcătură explozivă mai mică (260 de kilograme față de 300 de kilograme).

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri