Nici compania care a creat ChatGPT nu mai poate distinge cu acuratețe textele scrise de soft de cele scrise de oameni

Data publicării:
Logo OpenAI.
ChatGPT este un program bazat pe inteligență artificială și creat pentru a răspunde la întrebările utilizatorilor de internet. Foto: Profimedia Images

OpenAI, compania care a creat ChatGPT, un program de inteligenţă artificială capabil să scrie texte şi chiar să treacă examene de facultate, a dezvoltat un nou soft care să facă diferenţa dintre textele scrise de oameni şi cele scrise de softurile de inteligenţă artificială, însă rata de reuşită este de numai 26%, scrie The Guardian.

Softul a fost dezvoltat în urma criticilor venite din mediul academic. Mulți profesori s-au plâns că elevii folosesc ChatGPT pentru scrierea temelor sau a eseelor, iar în multe universități folosirea softului a fost deja interzisă.

Însă OpenAI spune că este foarte dificil să mai faci distincția între textele scrise de ChatGPT sau de alte programe de inteligență artificială și cele scrise de oameni.

Noul soft de recunoaștere a putut identifica doar 26% din textele scrise de inteligența artificială, iar în 9% din cazuri a identificat în mod eronat texte scrise de oameni ca fiind texte scrise de GhatGPT.

Mai mult, rata de succes scade considerabil atunci când sunt analizate texte în alte limbi decât engleza. Iar capacitatea de a face diferența dintre inteligența artificială și oameni este practic nulă când sunt analizate textele mai mici de 1.000 de caractere.

"Nu ar trebui folosit ca metodă principală de evaluare, ci ca un ajutor în combinaţie cu alte metode de evaluare a unui text", a comunicat OpenAi despre soful de recunoaştere.

Lansarea ChatGPT a stârnit îngrijorarea mediului academic internaţional, existând temeri că programul de inteligenţă artificială ar putea fi folosit ca metodă de a trişa la examene sau teme.

Universităţile din Marea Britanie au fost îndemnate să-şi revizuiască modul în care sunt predate cursurile sau sunt date temele, iar unele instituţii au revenit la metoda clasică a examenelor cu stilou şi hârtie, pentru ca programele de inteligenţă artificială să nu poată fi folosite.

Iar în Franţa, Institutul de Studii Politice din Paris le-a interzis studenţilor să utilizeze softul, amenințându-i cu excluderea din învățământ dacă încalcă regula.

De asemenea, mai multe publicații științifice au interzis folosirea softului de către cei care trimit studii spre publicare.

Totuși, programele de inteligență artificială sunt permise în anumite universități, precum cele din Australia, însă atâta timp cât studenții recunosc că s-au ajutat de ele.

OpenAi a făcut apel la instituțiile de învățământ să trimită feedback cu privire la folosirea ChatGPT de către elevi sau studenți pentru a-și îmbunătăți softul de recunoaștere a textelor scrise de program.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Atunci când Marele Viscol a îngropat România: „Am încercat să ieșim, dar nu...
Digi FM
Motivul pentru care Fuego nu s-a căsătorit până la 48 de ani: “Când ajungem în camera noastră, suntem niște...
Pro FM
Cher, dezvăluiri fără precedent. Celebra artistă a sugerat că ar fi făcut o întrerupere de sarcină în timpul...
Film Now
De ce s-a mutat Matthew McConaughey din L.A. Doi ani nu a jucat deloc în filme: "Cel mai rebel gest al meu"
Adevarul
Americanii care vor să fugă de Trump și-au găsit refugiu în Sardinia. Orașul în care o casă costă 1 euro
Newsweek
Pensie cu 800 lei mai mare pentru pensionarii cu un număr mic de ani munciți. Plățile se fac instant
Digi FM
Colin Farrell, cuvinte de laudă după ce a filmat câteva zile la București: „Cele mai uimitoare cafenele!”...
Watford, United Kingdom. 04 December, 2019. U.S. President Donald Trump and German Chancellor Angela Merkel hold a bilateral meeting on the sidelines of the NATO Summit December 4, 2019 in Watford, Hertfordshire, United Kingdom. Credit: Shealah Craighea
„Trump părea complet fascinat de Putin”. Ce spune fostul cancelar german Merkel despre întâlnirile avute cu...
Digi Animal World
Momentul când un câine este atacat de un leopard în curtea casei. Patrupedul a supraviețuit ca prin minune
Film Now
Josh Brolin, dezvăluiri despre cum l-a ajutat Barbra Streisand să renunțe la alcool, iar John Travolta l-a...
UTV
One Direction, reuniti pentru a-l conduce pe ultimul drum pe Liam Payne. Imagini emotionante de la...