Miza ofensivei din zona Donețk: Ucraina ar putea pierde jumătate din producția sa de oțel dacă rușii ocupă orașul Pokrovsk

Data publicării:
Soldat ucrainean
Orașul Pokrovsk este un punct-cheie pe harta frontului din Donețk. Foto: Profimedia

Ucraina ar putea pierde jumătate din producția sa de oțel dacă rușii ocupă Pokrovsk în regiunea Donețk, locul unde se duc de câteva luni cele mai grele lupte, scrie Ukrainska Pravda

Ucraina și-ar putea vedea producția de oțel redusă la jumătate din cauza lipsei de cărbune dacă forțele rusești preiau controlul asupra orașului Pokrovsk din regiunea Donetsk.

Informația are drept sursă pe Oleksandr Kalenkov, președintele Ukrmetallurgprom, o asociație ucraineană a companiilor de metale, care s-a exprimat în acest sens la un forum organizat de Ekonomichna Pravda. Kalenkov a menționat că producția de oțel a Ucrainei a variat între 6 și 6,5 milioane de tone anual în timpul celor doi ani de invazie la scară largă.

Teritoriul controlat de Ucraina are încă suficiente resurse pentru a produce potențial 12 milioane de tone de oțel pe an. Dar dacă Pokrovsk este pierdut, această cifră s-ar putea prăbuși la între 2 și 3 milioane de tone anual.

Pokrovsk are singura mină de cărbune cocsificabil aflată sub control ucrainean, spune Kalenkov. Pierderea Pokrovsk ar putea duce la o penurie semnificativă a acestui tip esențial de cărbune.

„În ultimii doi ani, am topit 6-6,5 milioane de tone de oțel [anual], iar anul acesta am putea ajunge la 7,5 milioane de tone. Dacă pierdem Pokrovsk, va fi vorba de 2 până la 3 milioane de tone”, a subliniat Kalenkov.

Editor : S.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri