FOTO: Gulliver/ Getty Images
Astfel, oamenii care vor lua parte la festivităţile şi petrecerile de stradă vor fi controlaţi de poliţişti şi jandarmi. De asemenea, oficialii au îndemnat populaţia să renunţe la genţi, poşete sau rucsacuri, în măsura în care pot, potrivit News.ro.
De asemenea, numărul forţelor de ordine desfăşurate cu ocazia evenimentelor va fi suplimentat, dar oficialii nu au dezvăluit despre câţi oameni va fi vorba.
Autorităţile au impus şi o serie de restricţii de circulaţie la Bruxelles, pentru a limita riscului unui atac cu un vehicul, similar celui de la Nisa, de Ziua Bastiliei, soldat cu 84 de morţi.
Belgia a decis să menţină nivelul alertei teroriste la trei, pe o scală de patru niveluri, în pofida atentatului din Franţa. Ca nivelul alertei să fie ridicat la maximum, trebuie să existe o informaţie „concretă şi precisă” despre un atac iminent, a explicat premierul.
În 1831, la această data, Leopold I, primul suveran belgian, a depus jurământul. Sistemul politic belgian a evoluat în mod substanțial de la obținerea independenței, fiind, la origini, un stat unitar, pentru ca în perioada 1973-1993 să evolueze spre un stat federal, potrivit site-ului belgium.be.
Specialiștii în Științe Politice consideră că Belgia este un model de consociaționalism, adică un sistem democratic stabil, bazat pe împărțirea puterii între elitele reprezentând diverse grupuri sociale, în acele societăți profund divizate de clivaje.