Deși nu se știe exact care sunt condițiile, cei de la Wall Street Journal spun, pe surse, că ar fi vorba despre eventuale costuri de peste trei miliarde de dolari de care Foxconn ar trebui să țină seama pe viitor. Până se decid, cei de la Foxconn au suspendat tranzacția.
Aceasta nu este însă singura ofertă pe care Sharp a primit-o. Mai au de analizat și una venită din partea guvernului care nu oferă însă nici măcar jumătate din cât au taiwanezii la dispoziţie pentru preluarea Sharp.
După ce a adunat datorii de peste patru miliarde de dolari şi a ajuns chiar să le recomande angajaţilor să cumpere propriile produse, Sharp, unul dintre cei mai vechi producători de electronice din lume, pare la un pas de a vinde afacerea către taiwanezii de la Foxconn, compania care asamblează foarte multe produse pentru Apple şi Sony şi, de fapt, aceasta pare să fie şi miza acestei tranzacţii. Sharp deţine patente importante pe care le folosesc şi americanii, dar această tranzacţie nu garantează că japonezii vor vinde şi secretele tehnologice.
La scurt timp de la aflarea veștii acțiunile Sharp s-au depreciat cu peste 14 sută. Taiwanezii au anunţat încă de luna trecută că sunt interesaţi de preluarea producătorului nipon de electronice. Între timp, Sharp a avut de ales între a vinde unei companii străine sau uneia controlată de guvernul japonez. Diferenţa a fost însă de aproape trei miliarde de dolari între ce ofereau străinii şi ce era dispus statul să plătească.
Pentru fanii Apple, de exemplu, preluarea Sharp de către Foxconn ar putea însemna că viitoarele modele iPhone ar putea avea ecrane făcute de japonezi, cum ar fi primul display cu rezoluţie 4K despre care japonezii spuneau că va intra în producţie abia din acest an.
Mai mult, directorul Foxconn a cumpărat încă de acum patru ani un pachet minoritar al unei fabrici care produce ecrane Sharp semn că interesul pentru tehnologia japoneză există încă de dinainte de a se ajunge la discuţii atât de avansate cum sunt cele de preluare integrală a producătorului nipon de electronice.