Un bărbat aflat pe moarte își petrece ultimele săptămâni de viață creându-și propria versiune AI, ca să nu-și lase soția singură

Data actualizării: Data publicării:
19.08.2023: Maschinenmensch, Künstliche Intelligenz Daten Datenstrom maschinelles Lernen Digitalisierung Techologie, Bil
Foto: Profimedia Images

Un bărbat bolnav de cancer în stadiu terminal a vorbit despre decizia sa neobișnuită de a se transforma într-o versiune digitală a sa, pentru a nu-și lăsa soția singură după ce va muri, relatează The Independent.

Michael Bommer, în vârstă de 61 de ani, crede că mai are doar câteva săptămâni de trăit. El spune că încercarea de a se transforma într-o versiune AI l-a apropiat de copiii săi, în vârstă de 24 și 30 de ani, deoarece i-a povestit sistemului de inteligență artificială lucruri despre el însuși pe care copiii nu le știau.

„Am fost aduși forțat în această situație și am găsit o consolare în faptul că ei află despre mine lucruri mărunte, de care nu auziseră”, a spus Bommer.

Bărbatul spune că i-a venit ideea să-și creeze o versiune AI după ce a anunțat pe rețelele sociale că are cancer în fază terminală, în martie.

Acest lucru i-a atras atenția prietenului său Robert LoCascio, fondatorul serviciului AI LivePerson și creatorul Eternos.life, un program AI conceput pentru a crea versiuni digitale ale oamenilor, după moartea acestora.

Nu a fost o operațiune ușoară, pentru că Bommer a trebuit să învețe programul să-i preia vocea și a trebuit să-i spună multe povești din viața lui, astfel încât să poată răspunde la întrebări.

El a povesti pentru podcastul „Consider This” că soția lui i-a spus că cel mai mult îi vor lipsi discuțiile dintre ei, așa că a decis să se transforme într-o versiune AI.

Acum, când inteligența artificială vrea să răspundă la o întrebare, aceasta intră într-un fel de cloud, unde se află toate cunoștințele pe care i le-am lăsat. Și alege părți care se potrivesc și le pune împreună într-un răspuns”, explică bărbatul.

Versiunea digitală a lui Boomer este formată doar din voce și cuvinte, dar spune că ar putea avea și un format video, atunci când tehnologia va fi disponibilă.

Bommer spune că versiunea sa AI le va oferi și nepoților o șansă de a-l cunoaște.

„Consider că e mai degrabă un instrument. Vreau să-mi ofer cunoștințele și experiența. Și vreau ca generațiile următoare să-mi moștenească experiența și cunoștințele cât mai mult posibil. Dacă o vor folosi sau nu, nu pot influența asta. Dar pot să las ceva în urma mea”, spune el.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cele mai rare nume de familie în România după regiuni. Aparțin unor români uitați, au o semnificație specială
Digi FM
George Simion, ținta glumelor după ce și-a prezentat programul politic pentru alegerile prezidențiale: „Facem...
Pro FM
Justin Bieber, onorariu fabulos pentru a cânta la petrecerea unor miliardari din India. A luat mai mulți bani...
Film Now
Ce ar trebui să facă Will Smith pentru a putea participa din nou la Oscaruri. Actorul a primit o interdicție...
Adevarul
Traficantul de droguri în casa căruia a murit drogată o elevă de 16 ani, din nou în arest. Care e motivul
Newsweek
Șeful ONU, despre încălzirea globală: „Jucăm la ruleta rusească cu Planeta”
Digi FM
Philipp Plein a devenit tată din nou. Iubita româncă i-a dăruit un băiețel care va purta un nume neobișnuit...
Digi World
Ce se ascunde în spatele salutului însoțitorilor de bord. Fiecare pasager e atent analizat din mai multe...
Digi Animal World
Un bărbat a avut parte de șocul vieții când a mers noaptea la toaletă. A aprins lumina și a văzut cum se...
Film Now
Cum arată astăzi Justin Chambers și Chyler Leigh, Alex și Lexie din „Grey’s Anatomy”. Selfie surpriză din...
UTV
Andreea Sasu a nascut. Philipp Plein a devenit tata pentru a patra oara: “Imi iubesc toti copiii in mod egal”