Un american care a câștigat 4 mil. $ la concursuri de mâncat cârnați nu mai poate concura pentru că are contract cu o firmă vegană

Data actualizării: Data publicării:
barbat cu o tava cu hot dogi
Joey „Jaws” Chestnut, care a ajuns celebru în SUA și foarte bogat participând la concursuri de mâncat FOTO: Profimedia Images

Joey „Jaws” Chestnut, care a ajuns celebru în SUA și foarte bogat participând la concursuri de mâncat cârnați și fripturi, foarte populare peste ocean, a aflat că nu mai poate participa la cel mai important concurs de mâncat hot dog, după ce a încheiat un contract cu o marcă vegană.

El a fost eliminat de pe lista participanților la Nathan's Hot Dog Eating Contest, care va avea loc luna viitoare, la New York, după ce a acceptat sponsorizare din partea Impossible Foods, un producător de hot dog vegan, aflat în conflict de interese cu concursul Nathan's, anunță BBC.

„Suntem devastați să aflăm că Joey Chestnut a ales să reprezinte o marcă rivală, care vinde hot-dog pe bază de plante, în loc să concureze la concursul Nathan’s de pe 4 iulie”, a menționat într-un comunicat Major League Eating (MLE), organizatoarea competiției.

MLE a mai precizat că Chestnut este binevenit să se alăture competiției, dar numai dacă va renunța la sponsorizarea vegană.

„Joey Chestnut este un erou american. Nimic nu ne-ar încânta mai mult decât să-l avem la concurs. Sperăm să se întoarcă când nu va reprezenta un brand rival”, se mai spune în comunicat.

Chestnut a câștigat de 16 ori această competiție care este organizată anual pe 4 iulie și care este televizată în SUA.

Regulamentul concursului, la care participă anual aproximativ 40.000 de persoane, impune concurenților să mănânce cât mai mulți hot dogi (și chifle) în decurs de 10 minute.

Chestnut, de 40 de ani, deține recordul mondial la mâncat hot dog, după ce a devorat 76 la concursul din 2021.

El deține, de asemenea, o varietate de alte recorduri din aceeași sferă, inclusiv mâncatul a 141 de ouă fierte în opt minute, 23 de plăcinte cu carne în 10 minute, 182 de aripioare de pui în 30 de minute și 25 de sandvișuri cu înghețată în șase minute.

Chestnut a spus pe rețelele sociale că a fost distrus când a aflat de interdicție, menționând că „s-a antrenat pentru a-și apăra titlul”.

„Pentru a clarifica lucrurile, nu am un contract cu MLE sau cu Nathan’s și ei caută să schimbe regulile în ceea ce privește alți parteneri cu care pot lucra”, a spus el.

Pentru Joey „Jaws” Chestnut această interdicție nu este doar o lovitură de imagine, ci și una de ordin financiar, având în vedere că el câștigă anual peste 500.000 de dolari doar din premiile de la concursurile de mâncat și anul trecut adunase o avere netă de 4 milioane de dolari cu această activitate, potrivit The Washigton Post.

Competiția din 4 iulie a fost organizată în SUA în fiecare an după ce imigrantul polonez Nathan Handwerker și-a deschis un stand de hot dog în Coney Island, în 1916.

Povestea spune că la 4 iulie 1916 - anul în care a fost fondat Nathan's Famous Hot Dogs - patru imigranți europeni se certau despre care dintre ei era mai american. Au decis să tranșeze problema cu un concurs de mâncat hot dog. Totuși, adevăratele origini ale concursului sunt învăluite în mister.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Femeia 'vândută' de Ceaușescu în cea mai periculoasă țară din lume, ca la târgul de sclavi: nu vrea să revină...
Digi FM
Vlad Voiculescu, părăsit de parteneră după ce și-ar fi făcut cont pe Tinder. Eurodeputatul a reacționat: „Nu...
Pro FM
Lidia Buble, problema de sănătate pe care a ținut-o secretă 2 ani: "Doctorul mi-a zis că nu are vești bune...
Film Now
Eddie Murphy așteaptă ca fiul lui și fiica lui Martin Lawrence să-l facă bunic: “Mă aștept ca acest copil să...
Adevarul
Saga Festival a adus și emoții, nu doar frustrări: „Rita Ora, te așteptăm de o viață!” VIDEO
Newsweek
Șeful ONU, despre încălzirea globală: „Jucăm la ruleta rusească cu Planeta”
Digi FM
Mark Zuckerberg, surf în costum cu papion, cu o bere într-o mână și drapelul SUA în cealaltă: "La mulți ani...
Digi World
Ce se ascunde în spatele salutului însoțitorilor de bord. Fiecare pasager e atent analizat din mai multe...
Digi Animal World
“Ai de-a face cu un dinozaur”. Ce creatură nu trebuie adoptată ca animal de companie, potrivit experților
Film Now
De ce Morgan Freeman poartă mereu o mănușă în mâna stângă. Avea 71 de ani când i s-a schimbat viața
UTV
Lidia Buble a facut confesiuni dureroase despre boala cu care a fost diagnosticata in urma cu doi ani. „Mi...