Tatăl atacatorului lui Trump a sunat la poliție înainte de atentat. Părinții lui Thomas Matthew Crooks colaborează cu FBI

Data publicării:
Autorul tentativei de asasinat împotriva lui Donald Trump, Thomas Matthew Crooks (20 de ani).
Autorul tentativei de asasinat împotriva lui Donald Trump, Thomas Matthew Crooks (20 de ani). Foto: Profimedia Images

Tatăl tânărului care a încercat să-l asasineze pe Donald Trump a sunat la poliție înainte de incidentul de sâmbătă pentru că era îngrijorat în legătură cu fiul său, potrivit unor informații apărute în presă. Părinții atacatorului cooperează cu anchetatorii, spune FBI.

Tatăl lui Thomas Matthew Crooks a sunat la poliție pentru că era îngrijorat de fiul său și nu știa unde se află, a declarat o sursă dintre oamenii legii pentru CBS. Nu este clar când a fost făcut apelul, dar a fost înainte de atentat, conform BBC.

De asemenea, nu este clar ce a spus tatăl său poliției. Fox News a raportat că părinții lui Crooks, Mary și Matthew, le-au spus ofițerilor „că erau îngrijorați” pentru fiul lor și că acesta a dispărut fără nicio notificare prealabilă.

Părinții acatatorului cooperează cu anchetatorii, a spus FBI.

Ce se știe despre Thomas Matthew Crooks

Surse au declarat presei americane că bărbatul înarmat a căutat online informații despre tulburări depresive majore și despre Convenția Națională Democrată programată pentru luna august.

El a salvat, de asemenea, imagini cu Trump, președintele Joe Biden, procurorul general Merrick Garland, directorul FBI Chris Wray și un membru al familiei regale britanice, potrivit rapoartelor Washington Post și Associated Press.

Anchetatorii încă încearcă să descopere un potențial motiv al bărbatului în vârstă de 20 de ani, care a fost ucis de lunetiştii Serviciilor Secrete după ce a deschis focul. Atacul său a omorât un om și a rănit câțiva oameni, inclusiv pe Donald Trump.

Ancheta preliminară a constatat că Crooks s-a urcat pe acoperișul unei clădiri din apropiere în afara mitingului urcându-se pe o unitate de aer condiționat. Unitățile erau situate lângă clădire, a declarat un oficial pentru CBS.

Un lunetist a semnalat un bărbat suspect folosind un telemetru la Serviciul Secret al SUA cu aproximativ 20 de minute înainte de începerea atacului, potrivit membrilor Congresului informați de forțele de ordine săptămâna aceasta.

Un telemetru este un instrument care poate fi folosit pentru a ajuta la măsurarea distanței până la o țintă.

Arma folosită de Thomas Matthew Crooks în atac era a tatălui său

Poliția locală l-a depistat inițial pe bărbatul înarmat, care se comporta ciudat și avea un rucsac, cu aproximativ o oră înainte de împușcătură. L-au pierdut în mulțime, dar a fost văzut din nou de lunetist.

Ofițerii au fost alertați prin radio despre o persoană suspectă și au percheziționat zona în care Crooks își așezase pușca pe un acoperiș.

Negăsind pe nimeni, un ofițer a decis să verifice acoperișul. Ofițerul a fost urcat pe acoperiș de un coleg și s-a întâlnit față în față cu suspectul, a declarat managerul Butler Township, Tom Knights, pentru CBS.

Suspectul a îndreptat o pușcă spre el, iar ofițerul, care se afla într-o poziție „fără apărare”, s-a aruncat de pe acoperiș și a căzut la pământ. Apoi a dat alerta despre bărbatul înarmat. Câteva clipe mai târziu, au început împușcăturile.

Nicio armă nu a fost reperată de oamenii legii când Crooks a fost văzut în mulțime, iar oficialii încearcă să stabilească cum nimeni nu i-a văzut pușca de tip AR.

Anchetatorii examinează diverse teorii, inclusiv că ar fi ascuns arma mai devreme în cursul zilei în apropierea unităților de aer condiționat sau că a reușit cumva să o introducă în perimetru având-o în rucsac.

Oficialii au declarat pentru CBS că pușca semiautomată pe care a folosit-o a fost achiziționată legal de tatăl lui Crook în 2013.

Când bărbatul înarmat a fost găsit, purta un detonator la distanță, iar mașina lui conținea explozibili, au declarat surse ale forțelor de ordine presei americane.

Continuă să rămână neclar ce a motivat atacul și dacă vreo ideologie politică l-ar fi influențat.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce a ajuns să facă Octavian Bellu după ce s-a retras din gimnastică. Meseria neașteptată pe care o practică...
Digi FM
O pacientă a scăpat de operație, după cinci ore de „zgâlțâieli” pe drumul dintre Sălaj și Brașov
Pro FM
Mihai Bobonete a stârnit hohote de râs cu comentariul la pozele Mădălinei Ghenea: "Sunt neliniștit cu găurile...
Film Now
James Bond, imposibil de recunoscut. Daniel Craig, cu părul lung, în blugi și tricou, departe de imaginea...
Adevarul
Șeful serviciului de informații al armatei ucrainene anunță „schimbări serioase” în blocul de putere al Rusiei
Newsweek
1.100.000 de pensionari iau 500 lei în plus la pensie de la 1 ianuarie. În ce domenii au activat?
Digi FM
Dezvăluiri despre puștiul de 14 ani care a ucis doi colegi și două cadre didactice în SUA. Mama lui fusese...
Digi World
Doi tineri au stat o noapte într-o cameră de hotel cu pereți din sticlă transparentă. Provocarea i-a prins...
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
Puștiul din "Singur acasă" e azi bărbat în toată firea și un tată dedicat. Cât de adorabili sunt copiii lui...
UTV
ABBA ii spune lui Trump sa nu-i mai foloseasca muzica la mitingurile electorale