SUA şi Marea Britanie: Ar putea exista o ripostă importantă împotriva Siriei. Reacția Iranului

Data publicării:
521890d595f9cf081c000000 1

Bashar Al-Assad, președintele Siriei / AFP/MEDIAFAX FOTO

Preşedintele SUA, Barack Obama, a discutat prin telefon cu premierul britanic, David Cameron, despre situaţia din Siria, informează BBC News online.

Cei doi lideri şi-au exprimat „grava preocupare” în legătură cu „indiciile din ce în ce mai clare că în Siria a avut loc un atac semnificativ cu arme chimice”, a precizat Biroul premierului David Cameron.

„Dacă Statele Unite vor depăşi linia roşie, vor exista consecinţe dure pentru Casa Albă”, a declarat generalul Masoud Jazayeri, vicepreşedintele Statului Major al armatei iraniene.

„Actualul război terorist din Siria a fost plănuit de Statele Unite şi de ţările reacţionare din regiune pentru distrugerea frontului de rezistenţă împotriva Israelului. Cei care alimentează conflictul nu vor scăpa de răzbunarea popoarelor”, a atras atenţia Jazayeri.

Iranul acuză constant Statele Unite, alte ţări occidentale şi arabe că susţin insurgenţii sirieni care luptă împotriva regimului de la Damasc.

Opoziţia siriană susţine că forţele subordonate regimului Bashar Al-Assad au utilizat arme chimice în apropiere de Damasc, pe 21 august, atacul soldându-se, potrivit insurgenţilor, cu 1.300 de morţi. Armata siriană a dezminţit categoric utilizarea de arme chimice la periferia oraşului Damasc. Regimul Bashar al-Assad afirmă că forţele insurgente subordonate opoziţiei au utilizat arme chimice.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, organizaţie apropiată opoziţiei siriene, a anunţat că la Damasc s-au înregistrat 322 de morţi, dintre care 54 de copii, în urma presupusului atac cu arme chimice.

Rusia, princialul aliat al Siriei pe scena internaţională, a atribuit insurgenţilor sirieni presupusul atac cu arme chimice, afirmând că este un act de manipulare în scop propagandistic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri