Cor Pan a devenit celebru după moarte. El este olandezul care mergea în vacanţă în Australia şi care a postat pe Facebook fotografia aeronavei cu celebrul mesaj: „Dacă dispare, iată cum arată".
În avion se mai aflau si peste 100 de cercetători - dintre cei mai buni din întreaga lume, care s-au ocupat în ultimii ani de căutarea unui leac pentru temuta maladie SIDA. Ei mergeau tot în Australia, la Melbourne, la o conferinţă internaţională tocmai pe acest subiect. Printre ei, Joep Lange, considerat una dintre cele mai sclipitoare minţi în domeniu.
Purtătorul de cuvânt al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, fostul jurnalist BBC Glenn Thomas, era şi el în avionul groazei. Avea 49 de ani.
„Glenn va rămâne în mintea noastră pentru râsul lui şi pentru pasiunea pentru sănătatea publică. Le va lipsi enorm celor care au avut şansa să-l cunoască şi să lucreze cu el”, spune Gregory Hartl, purtător de cuvânt al OMS.
Un alt pasager al fatidicei curse era Willem Witteveen, un senator olandez. Alături de el - soţia şi fiica.
Printre călători se numărau, desigur, şi oameni obişnuiţi. Printre ei, şi Yuli Hastini, de 44 de ani şi John Paulisen, în vârstă de 47 de ani, care călătoreau alături de cei doi copii ai lor de 5 şi respectiv 3 ani. Voiau să ajungă, în Indonezia, la mormântul mamei lui Yuli, care nu reuşise să ajungă la înmormântarea de acum un an.
Profesoara Francesca Davison şi soţul ei Liam, se întorceau acasa, în Australia, din vacanţa în Europa pe care o visaseră dintotdeauna.
Tot dintr-un tur al bătrânului continent reveneau în Australia Nick Norris şi cei trei nepoţi ai săi, doi băieţi, Mo şi Otis, şi o fetiţă, Evie. Alături de ei ar fi trebuit să se afle şi părinţii celor trei copii, care au decis să-şi mai prelungească vacanţa şi au rămas în Amsterdam, fără să ştie că urmau să-şi îmbarce micuţii spre moarte.