Povestea lui Kibibi, născută în România, răpită și dusă de tatăl ei în Tanzania. Cere ajutorul lui Iohannis pentru a-și cunoaște mama

Data publicării:
elena mwinge
O femeie din Tanzania, Elena Rajab Mwinge, speră că vizita preşedintelui Klaus Iohannis în ţara sa o va ajuta să îşi îndeplinească visul de a-şi întâlni mama. Foto: Facebook

O femeie din Tanzania, Elena Rajab Mwinge, speră că vizita preşedintelui Klaus Iohannis în ţara sa o va ajuta să îşi îndeplinească visul de a-şi întâlni mama, cetăţean român, potrivit publicaţiei The Citizen, citată de News.ro. Ea afirmă că a fost dusă pe ascuns în Tanzania de tatăl ei, care făcuse studii medicale în România, şi că a reuşit să găsească o femeie despre care crede că este mama ei, însă nu are posibilităţi financiare pentru a ajunge în România să o vadă.

Cetăţenii din Tanzania au mari aşteptări că vizita de patru zile a preşedintelui României Klaus Iohannis va aduce beneficii semnificative ambelor ţări, prin întărirea cooperării bilaterale în mai multe domenii, scrie publicaţia din Tanzania The Citizen.

Dar pentru Kibibi, cunoscută şi ca Elena Rajab Mwinge (43 de ani), localnică din Keko Akida, zona Mivinjeni, districtul Temeke, vizita are şi o altă semnificaţie.

Kibibi, soţie şi mamă a patru copii, consideră că vizita preşedintelui Iohannis în Tanzania reprezintă o oportunitate care îi va permite să îşi întâlnească mama, cetăţean român.

Kibibi s-a născut la Bucureşti, în România, în 10 ianuarie 1980, dintr-o mamă româncă şi un tată tanzanian, Rajab Mwinge. Însă Mwinge, care se afla în România pentru studii medicale, s-a întors acasă în 1981, cu Kibibi, fără ştirea mamei sale.

Kibibi a declarat pentru The Citizen că a trăit cu dorinţa de a-şi cunoaşte mama biologică, însă visul ei a devenit un coşmar întrucât nu a reuşit să acopere costurile unei călătorii în România.

Ea a fost crescută de o mamă vitregă, iar tatăl ei a lucrat, ca personal medical, la Organisation of Tanzania Trade Unions (OTTU) şi la spitale private, dar a murit în 2015.

Ea a povestit că, atunci când era în clasa a şasea, vecinii i-au spus că femeia care o creştea nu era mama ei biologică şi că aceasta era o femeie albă. Kibibi a spus că ulterior mătuşa sa Salma Mwinge i-a dezvăluit că este originară din România, unde tatăl ei a fost la studii, însă i-a spus că mama sa a murit.

Kibibi a adăugat că, în 2014, şi-a confruntat tatăl.

”Tatăl meu mi-a confirmat că mama este cetăţean român, cu numele Dorina Illnesco”, a afirmat el.

Kibibi a menţionat că a încercat să găsească ambasada României, dar cea mai apropiată se afla în kenya, unde ea nu putea să ajungă.

Ulterior, în decembrie 2020, a povestit ea, a început să îşi caute mama pe reţelele de socializare.

”Am tastat numele dat de tatăl meu (Dorina Illnesco). Din fericire, am găsit pe cineva despre care cred că este femeia pe care o căutam (…) Am trimis un mesaj care spunea: «Unde eşti mamă, mi-e dor de tine». În loc să primesc un răspuns cum mă aşteptam, o altă femeie, Gina Soana, mi-a trimis o cerere de prietenie”, a afirmat Kibibi. Ea a adăugat că şi-a dat seama că acea femeie este cumnata ei, soţia fratelui său care căuta o rudă a cărei mamă se numea Dorina Soana şi care trăia în Tanzania.

Kibibi a afirmat că, ulterior, cumnata ei i-a confirmat că ea era cea căutată şi că mama ei este în viaţă. La un moment dat, a povestit Kibibi, a văzut-o pe mama ei printr-un apel video pe Facebook.

”Tatăl tău m-a minţit şi te-a furat când s-a întors în Tanzania. (…) Mama insista să o vizitez în România. Ea este în vârstă acum, dar posibilităţile mele financiare nu îmi permit să călătoresc pentru a-mi întâlni iubita mamă”, a adăugat Kibibi.

Femeia a mărturisit că este îngrijorată pentru că de câteva luni nu a mai vorbit cu mama sa, dar rudele din România au asigurat-o că este bine.

Kibibi doreşte ca preşedintele Iohannis şi delegaţia sa să îi îndeplinească visul de a-şi întâlni mama.

O mătuşă a lui Kibibi a afirmat că fratele ei i-a spus că a decis să fugă în secret din România cu fetiţa pentru ca mama ei să nu îşi piardă locul de muncă pentru că a avut un copil cu un bărbat african, arătând că la acea vreme erau restricţii în România. Ulterior, el ar fi pierdut legătura cu mama fetiţei.

Soţul lui Kibibi afirmă că speranţele familiei rămân în vizita preşedintelui Iohannis, adăugând că probabil, într-un final, Kibibi îşi va întâlni mama.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cuplul Ceaușescu, doi bătrânei la „Ia-mă, nene” și pachetul misterios plasat în portbagajul mașinii luate...
Digi FM
Kevin Costner, vacanță în Aspen alături de fiica sa adolescentă. Actorul este tatăl a șapte copii
Pro FM
Soția lui Kanye West, într-o pelerină transparentă de ploaie, cu nimic pe dedesubt. El, cu mască pe față...
Film Now
I-a arătat imagini nud și i-a vorbit despre dependența lui de pornografie. Blake Lively l-a dat în judecată...
Adevarul
De când va fi fabricată Dacia Spring în Europa: va duce la o scădere masivă a costurilor
Newsweek
Cu ce precizie iau pensia, în 2025, românii care au muncit în Germania? Haos cu pensiile în România
Digi FM
Controversă după momentul Aurei Șova cu Marius Manole, din finala Vocea României 2024: "Respectul faţă de...
Digi World
O vedetă TikTok a murit la doar 19 ani din cauza unei boli foarte rare care afectează doar câteva sute de...
Digi Animal World
Cum arată câinele care valorează un milion de euro. A fost conceput și născut în România: „A câștigat toate...
Film Now
Cum arată la 44 de ani fiul tatuat al lui Michael Douglas, care-i seamănă leit. De ce a făcut Cameron șapte...
UTV
Andreea Balan si George Burcea, impreuna la serbarea fiicei lor, Ella. Au lasat in urma certurile pentru...