Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui Hitler, de ziua lui, dar nu știau ce se află acum în clădire

Data actualizării: Data publicării:
cladire veche in austria
Casa din Braunau am Inn, Austrai, în care s-a născut Adolf Hitler FOTO: Profimedia Images

Patru germani au fost surprinși depunând trandafiri albi în memoria lui Adolf Hitler la casa în care s-a născut dictatorul nazist situată în vestul Austriei, la aniversarea nașterii sale. Unul din ei a făcut salutul lui Hitler, în timp ce toți se fotografiau în fața casei, a precizat poliția austriacă.

Hitler s-a născut pe 20 aprilie 1889, la Braunau am Inn. După o lungă dispută privind soarta clădirii în care s-a născut acesta, anul trecut au început lucrările de transformare a imobilului într-o secție de poliție, autoritățile considerând că astfel va deveni neatractivă ca loc de pelerinaj, potrivit The Guardian.

Casa din Braunau am Inn, Austrai, în care s-a născut Adolf Hitler FOTO: Profimedia Images
Casa din Braunau am Inn, Austrai, în care s-a născut Adolf Hitler FOTO: Profimedia Images

Luni, poliția din provincia Austria Superioară a precizat că cei patru germani – două surori și partenerii lor de 20 de ani și 30 de ani – au mers sâmbătă la clădire pentru a depune trandafiri albi la ferestre. S-au pozat în fața casei, în timp ce una dintre femei a făcut salutul lui Hitler.

Ofițerii de patrulare au observat grupul și i-au dus pe cei patru tineri la o secție de poliție pentru audieri. Femeia a spus că nu a făcut salutul în serios, însă ofițerii au precizat că au găsit o conversație cu ceilalți pe telefonul ei mobil în care au împărtășit mesaje și imagini cu tematică nazistă.

Poliția a spus că toți patru sunt suspectați de încălcarea legii austriece care interzice simbolurile nazismului, iar cazul lor a ajuns la procurori.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri