Opt copii au murit săptămâna trecută în nordul Madagascarului în urma unei intoxicaţii alimentare cauzate de consumul de carne de ţestoasă marină, un animal protejat, au indicat marţi autorităţile sanitare locale, potrivit Agerpres.
„27 de persoane au fost victime ale unei intoxicaţii alimentare, dintre care opt au murit pe 8 şi pe 9 ianuarie după ce au mâncat o ţestoasă marină”, a declarat pentru AFP un reprezentant local al Ministrului Sănătăţii.
Cele opt victime sunt copii, a declarat un purtător de cuvânt al jandarmeriei, comandantul Herilalatiana Andrianarisaona.
Consumul de broaşte ţestoase marine şi de alte 24 de specii de peşte este oficial descurajat de autorităţile sanitare din Madagascar pe perioada sezonului cald.
Aceste specii se hrănesc cu alge care, din noiembrie până în martie, sunt toxice pentru cei care le consumă carnea.
În decembrie, opt persoane au murit în urma unei intoxicaţii alimentare în aceeaşi provincie Antsiranana, după ce au consumat sardeluţe.