O femeie de 75 ani a astupat gropile de pe strada din fața casei cu unelte de grădinărit. Consilierii locali s-au declarat nemulțumiți

Data publicării:
Jenny_Paterson
Jenny Paterson, o femeie în vârstă de 75 de ani, a astupat gropile de pe strada ei folosind unelte de grădinărit

Scoțiana Jenny Paterson, în vârstă de 75 de ani, și una dintre vecinele și prietenele ei s-au decis să ia atitudine și au astupat singure gropile de pe strada pe care locuiesc, sătule fiind de dezinteresul celor din Consiliul Local.

Cu ajutorul unor simple unelte de grădinărit, Jenny și una dintre prietenele sale din cartier au decis să astupe câteva dintre "rănile" străzii din orășelul Caithness, relatează The Guardian. Paterson relatează că în fața casei ei, pe strada principală a localității, exista un crater adânc de peste 3 metri, rezultat al unor săpături care n-au mai fost astupate niciodată. „Apa care se adună acolo este ce mă enervează”, a spus ea pentru BBC Radio Scotland. „Peretele exterior al casei mele este destul de umed și nu sunt inginer, dar mă întreb dacă nu o fi și asta o parte din problemă".

Femeia în vârstă de 75 de ani a folosit o greblă, o cazma, o găleată și o lopată și a petrecut trei ore și jumătate nivelând o secțiune denivelată a suprafeței drumului.

„Draga mea vecină, Jen MacDonald, de alături m-a ajutat și noi două am lucrat la asta împreună. Suntem mândre de împrejurimile noastre, la fel ca și de Halkirk în ansamblu. Este un sat frumos, dar consiliul Caithness nu este foarte interesat de noi, cred. Deci depinde de noi", a explicat Jenny Paterson.

Jenny Paterson și vecina ei, Jen MacDonald
Jenny Paterson și vecina ei, Jen MacDonald / Sursă: Profimedia

Jenny a întreprins proiectul de reparare a străzii împotriva ordinelor medicului. „Am avut o intervenție chirurgicală acum două luni și mi s-a spus să nu ridic lucruri”, a recunoscut ea, „dar sunt bine și nu sunt o persoană care să stau și să nu fac nimic”. Paterson a spus că starea drumurilor din zona în care locuiește este „rușinoasă”. „Este un sat frumos, cu un consiliu comunal grozav, dar, din păcate, toate drumurile au nevoie cu disperare să fie refăcute". „Nu pot umple fiecare groapă, așa că am umplut-o pe a mea", a adăugat ea.

Ce spune Consiliul Local

Un purtător de cuvânt al consiliului Highland a declarat: „Deși consiliul apreciază preocupările legate de reparațiile gropilor, nu este potrivit ca persoanele fizice să întreprindă reparații pe drumul public.

„Acest lucru ridică probleme de sănătate și siguranță pentru persoanele implicate și poate invalida asigurarea consiliului în cazul în care ar fi făcută vreo reclamație. Service-ul face tot posibilul pentru a efectua reparațiile cât mai curând posibil, cu resursele disponibile. Gropile sau alte defecte pot fi raportate consiliului folosind formularul online „raportați o problemă”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Editor : B. G.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
O navetă spațială îndepărtată confirmă că Pământul este locuibil și...
Digi FM
Cum au reacționat doi turiști cehi care s-au întors în România după 7 ani: „Țara încă are farmecul ei”
Pro FM
VIDEO Shakira, dezgustată când a văzut că era filmată sub rochie, în timp ce dansa în club. Dezamăgită, a...
Film Now
Nu i-a mai văzut de 16 ani, dar îi sunt aproape. Copiii adoptați de Nicole Kidman, gest emoționant după ce...
Adevarul
Ca după război. Calea ferată ce leagă Galați de Bârlad, distrusă de inundații. „Linia a dispărut complet de...
Newsweek
EXCLUSIV Recalcularea pensiilor, schimbată. Pensie crescută pentru pensionarii cu grupe de muncă
Digi FM
Un vlogger român, uimit de ce a găsit într-un supermarket din Ucraina, aproape de granița cu Rusia: „Este...
Digi World
Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Reacția lui Tom Hardy, după ce Charlize Theron a mărturisit că s-a simțit amenințată de prezența lui la...
UTV
Premiile Emmy 2024. Cele mai spectaculoase tinute de pe covorul rosu