Casa Albă a anunţat că e pregătită să schimbe parte a cererii formulate congresului, pentru a putea întruni majoritatea voturilor. Turcia a declarat deja că e gata să susţină orice acţiune armată, iar Franţa încearcă să formeze o mare coaliţiei pentru a sancţiona folosirea de arme chimice de către regimul lui Bashar al-Assad. Rusia, în schimb, continuă să susţină o soluţie diplomatică şi va trimite o delegaţie la Washington pentru a discuta cu Congresul.
Congresul american urmează să se pronunţe cu privire la o intervenţie a trupelor americane în Siria. Foarte mulţi politicieni au dubii în legătură cu o acţiune militară, indiferent de amploare. Mai mulţi lideri republicani avertizează însă că un vot negativ va avea efecte catastrofale pentru Statele Unite.
„Credibilitatea ţării faţă de prieteni, dar şi faţă de adversari, o să fie sfărâmată. Vor fi implicaţii nu numai pentru această administraţie prezidenţială, dar şi pentru cele viitoare”, a declarat senatorul John McCain.
După ce Marea Britanie a spus că va oferi doar sprijin diplomatic pentru o eventuală intervenţie în Siria, Turcia şi Franţa par a fi principalii susţinători ai unei acţiuni militare internaţionale. Guvernul de la Ankara a anunţat că a primit deja mandat din partea Parlamentului pentru acţiuni militare în Siria. Iar Franţa, care a administrat Siria în perioada interbelică, încearcă să formeze o coaliţiei internaţională solidă împotriva lui Bashar al-Assad.
Preşedintele sirian este în continuare sfidător şi a cerut Occidentului să prezinte dovezile care arată că armata siriană a folosit arme de distrugere în masă. Rusia, care încă susţine o soluţie diplomatică a situaţiei, va trimite o delegaţie parlamentară la Washington, cu scopul nedeclarat de a convinge congresmenii americani să nu susţină demersul lui Barack Obama pentru o acţiune militară în Siria.