Motivul pentru care o fermă îşi hrăneşte vitele cu ciocolată

Data publicării:
GettyImages-Vaci
FOTO:Gulliver/ Getty Images

O fermă din Australia îşi hrăneşte vitele cu ciocolată, bomboane şi biscuiţi pentru a face carnea lor să fie mai gustoasă.

GettyImages-Vaci
FOTO:Gulliver/ Getty Images

Mayura Station este o fermă aflată în apropierea oraşului Mount Gambier, între Melbourne şi Adelaide, notează News.ro.

Cel mai cunoscut produs culinar exportat din această regiune este carnea de vită Wagyu, care provine de la bovine hrănite cu un neobisnuit amestec de dulciuri: ciocolată, bomboane şi biscuiţi.

Mayura a devenit fermă în 1845, însă astăzi doar 20 de oameni lucrează pe întreaga proprietate care măsoară peste 3.000 de hectare.

”Wagyu” este tradus drept ”vită japoneză”.

Vitele din Mayura Station au fost aduse de la Shogo Takeda, cel mai important crescător japonez, cu peste 50 de ani de experienţă. Ele sunt 100% Wagyu.

Ceea ce face diferenţa, comparativ cu orice alte vite din lume, este că în ultimele două luni din viaţă, vitele de la Mayura sunt hrănite în fiecare zi cu câte 2 kilograme de ciocolată, biscuiţi şi bomboane. Mixul de dulciuri provine din loturi recent expirate sau imperfecte de la fabrici, inclusiv de la Cadbury.

Peste 70% din nutreţul cu care sunt hrănite este crescut pe proprietate, un amestec de grâu, fân, secară şi porumb.

”Când am început să hrănesc vitele cu asta, oamenii spuneau «carnea de vită de la tine are un gust special, ne place»”, a povestit proprietarul Scott de Bruin, citat de CNN. ”Mereu m-am gândit că asta se întâmplă datorită regiunii în care ne aflăm sau pentru că oamenii nu au încercat un Wagyu autentic. (...) Ambele contribuie la gust, dar mixul de dulciuri are, fără îndoială, cel mai mare aport. Vitele îl adoră. Cu siguranţă simt când este ora mesei”.

În momentul în care vitele încep să fie hrănite cu acest amestec, ele s-au oprit din creştere şi nici nu se mai îngraşă, aşadar hrănirea se face doar pentru savoare.

Mayura Station a deschis, în urmă cu trei săptămâni, şi un restaurant - The Tasting Room - unde sunt servite mai multe tipuri de carne făcută la grătar. Chef Mark Wright a spus: ”Dintr-o carcasă ies 32 de bucăţi diferite de carne, fiecare având textură şi gust diferit, aşa că este nevoie ca ele să fie gătite în stiluri distincte”.

La Mayura, nicio parte din vită nu este aruncată. Din 700 de kilograme, cât cântăreşte un animal, sunt produse 300 de kilograme de carne şi doar 30 de kilograme reprezintă bucăţi de cea mai înaltă calitate. Asta explică şi preţul, care poate ajunge la 300 de dolari pentru o jumătate de kilogram.

Carnea este bogată în omega 3 şi omega 6 şi în grăsimi nesaturate.

Aproximativ 70% din producţia anuală a fermei Mayura este exportată. Cele mai mari pieţe sunt China, Dubai şi Hong Kong. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Doi vloggeri britanici au rămas uimiți după ce au vizitat Bucureștiul. Cel mai mult le-a placut...
Digi FM
Un american și-a dus soția la un magazin din Brașov, iar imaginile sunt virale. Reacția acestuia când vede...
Pro FM
Închisoarea l-a schimbat complet pe Sean „Diddy” Combs. Rapperul „a slăbit” și „a albit” în cele trei luni de...
Film Now
Tom Hanks insistă că „e într-o formă bună”, în ciuda apariției care i-a îngrijorat pe fani. S-a zvonit că...
Adevarul
Amantlâc în fotbalul mare: viitoarea nevastă i-a bătut la ușă amantei în miez de noapte
Newsweek
Bucura Oprescu care a garantat indexarea pensiilor reconfirmată ministrul muncii. Își ține cuvântul?
Digi FM
Fiica lui Mircea Diaconu rupe tăcerea după moartea actorului: „Nu a murit de cancer de colon”
Digi World
O vedetă TikTok a murit la doar 19 ani din cauza unei boli foarte rare care afectează doar câteva sute de...
Digi Animal World
Cum arată câinele care valorează un milion de euro. A fost conceput și născut în România: „A câștigat toate...
Film Now
Jennifer Lopez, fotografiată la cumpărături cu Emme, pe care a prezentat-o cu pronume neutru acum doi ani
UTV
Andreea Balan si George Burcea, impreuna la serbarea fiicei lor, Ella. Au lasat in urma certurile pentru...